Για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα απευθύνω θερμές, εγκάρδιες ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και για το Νέο Έτος 2014. Εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και προκοπή, προπάντων όμως δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο.

Στην πατρίδα μας και σ’ ολόκληρο το λαό μας, εύχομαι ολόψυχα η χρονιά που ανατέλλει να σημάνει την αρχή της δικαίωσης των θυσιών. Μια νέα αφετηρία ανάπτυξης και προόδου, που θα έχουν ως στέρεα βάση την εργατικότητα, την εφευρετικότητα, το φιλότιμο, το δημιουργικό πείσμα του Έλληνα. Αυτού του Έλληνα που διαπρέπει και διακρίνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης με εφόδιο τη θέλησή του να καταξιωθεί και να προκόψει.

Στον Ελληνισμό της Διασποράς, που αγωνίζεται και δημιουργεί, λαμπρύνοντας την ιδέα της Ελλάδας στα πέρατα της Γης, εύχομαι αστείρευτη δημιουργικότητα και κάθε επιτυχία.

Στους Κύπριους αδελφούς μας, που πορεύονται το δικό τους δύσκολο δρόμο, απευθύνω μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράταξης, ευχόμενος από τα βάθη της καρδιάς μου γρήγορη ευόδωση των προσπαθειών τους.

Η πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε σε μια δίνη σοβαρών προβλημάτων, που προέκυψαν τόσο από τη διεθνή οικονομική κρίση όσο και από δικές μας αδυναμίες. Με σκληρή προσπάθεια, αυτοκριτικό πνεύμα και δύσκολες αποφάσεις καταφέραμε, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, ν’ αρχίσουμε να πατάμε στα δικά μας πόδια. Να μη ζητάμε δηλαδή δανεικά για να ζούμε, έχοντας αποκαταστήσει παράλληλα την αξιοπιστία της χώρας μας στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή κοινότητα.

Οι πρώτες χειροπιαστές επιτυχίες διαμορφώνουν νέες προοπτικές και ενισχύουν τις ελπίδες μας για την ερχόμενη χρονιά. Ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας μας, ανακούφισης των αδύναμων συμπολιτών μας, δικαιότερης κατανομής των βαρών, αύξησης των θέσεων εργασίας.

Για να κάνουμε όμως τις προσδοκίες μας πραγματικότητα, πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με αίσθημα ευθύνης και περίσσευμα ψυχής. Ο καθένας από τη θέση όπου βρίσκεται, ας δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να οδηγήσουμε σταθερά την πατρίδα μας στο δρόμο της ανάκαμψης και της προόδου. Με νηφάλια σκέψη, κοινωνική συνοχή, μέσα από ένα σοβαρό και ήπιο πολιτικό διάλογο.

Ας προσέξουμε ιδιαίτερα τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, όπου μορφώνεται και διαπλάθεται η νέα γενιά.

Κι ας μην ξεχνάμε την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, μια στάση ζωής συνυφασμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Θεσμοί όπως η Εκκλησία μας, που κάνουν πράξη τη στήριξη όσων δοκιμάζονται, αξίζουν κάθε ενίσχυση και έπαινο.

Ιδιαίτερα θέλω να απευθυνθώ στους νέους μας και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και προσήλωση στον ωραίο αγώνα της γνώσης, της ευγενούς άμιλλας και των υψηλών στόχων. Μη συμβιβάζεστε. Μη μετριάζετε τα όνειρά σας. Άλλες γενιές Ελλήνων, στη μακρά ιστορία του έθνους μας, πάλεψαν με δυσκολίες και κινδύνους που φαίνονταν ανυπέρβλητοι, και τα κατάφεραν. Οι αξίες και τα ιδανικά σφυρηλατούνται στην προσπάθεια, στην επιμονή, στο μόχθο. Εκεί κερδίζονται οι μεγάλες μάχες. Προσβλέπουμε σε σας για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας. Για μια δημοκρατική κοινωνία ευθύνης, αξιοκρατίας και δημιουργικότητας, που θα ανταποκρίνεται με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία».