Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης πως κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ελλάδας για προληπτικούς λόγους για 14 ημέρες, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού μετά από τα 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με την απόφαση αυτή συμφωνεί και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. «Σωστή απόφαση του Υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια για τα σχολεία μπράβο!!», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, σε μήνυμά του καλούσε την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία. «Δεν είναι λογικό να παραμένουν τα σχολεία ανοιχτά αυτή την κρίσιμη εβδομάδα και να ρισκάρουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού για να μην χάσουμε 7 μέρες τον Σεπτέμβριο. Έκκληση στην υπουργό παιδείας να αποφασίσει σήμερα κάθε μέρα καθυστέρηση κοστίζει ζωές», έγραφε.

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστή την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων.

Το μέτρο θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».