Ως οργανωμένο σχέδιο εργαλειοποίησης ανθρώπων που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, χαρακτήρισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τις πράξεις της Τουρκίας στο ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star», και όπως τόνισε: «η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

«Δεν βρέθηκαν τυχαία στα σύνορά μας. Δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ. Πρόκειται για ανθρώπους που μιλούν τουρκικά, βρίσκονται πολλά χρόνια στην Τουρκία, δεν προέρχονται από τη Συρία και φαίνεται ότι έχουν την διάθεση και οι ίδιοι να εργαλειοποιηθούν» τόνισε σχετικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών: «οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Το κράτος δρα συντονισμένα, με την αστυνομία, το λιμενικό και τον στρατό. Δεν χρειάζονται ακραίες συμπεριφορές. Η χώρα μας δέχεται τα εύσημα της Ευρώπης για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.