Για ενδυνάμωση της κυβέρνησης έπειτα από την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας για «αμαρτήματα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που κατάφερε είναι να μας κάνει πιο δυνατούς απέναντι στα προβλήματα του πολίτη. Απέναντι στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας» σημείωσε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λαμβάνουν το βράδυ, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η ειρωνεία, την ηχηρή ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής για να ολοκληρώσουμε την πορεία εξόδου από την κρίση και την οριστική απομάκρυνση από το λαϊκισμό του χθες» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ακολουθεί σταθερά πορεία αντίθετη προς το δρόμο ευθύνης και κάνει χρήση μιας ύψιστης δυνατότητας που του δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, με τρόπο και σε χρόνο που δεν συνάδει με την κρισιμότητα των καιρών».

Όπως κατήγγειλε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποπέσει σε τρία αμαρτήματα. Πρώτον, την επιπόλαιη σχετικοποίηση κάθε προβλήματος, όπως η υιοθέτηση κάθε αιτήματος. Δεύτερον, η ελεύθερη σχέση με το κράτος δικαίου, δηλαδή όποτε θέλεις είσαι μαζί του και όποτε θέλεις απέναντι. Και τρίτο αμάρτημα, η αφόρητη κολακεία κάθε αδυναμίας».

«Αυτό που καταφέρνετε είναι να υποκύπτετε και στα τρία αυτά αμαρτήματα, παρότι γνωρίζετε πως έχουν τα πράγματα στη χώρα και παρότι σήμερα, συνομιλώντας με τους ξένους, δεν δικαιούστε να κάνετε ότι δεν ξέρετε τι συμβαίνει στον τόπο» επέμεινε ο κ. Καλαφάτης.