Προσφυγικό: Ανακωχή, αλλά όχι υποχώρηση – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους δημάρχους – «Πόρτα» στο Μουτζούρη

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δε θα γίνει δεκτός στο Μαξίμου μετά το βίντεο που βρίζει τον πρωθυπουργό


ΕΛΛΑΔΑ
7:21
27/02/2020
Προσφυγικό: Ανακωχή, αλλά όχι υποχώρηση - Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους δημάρχους - «Πόρτα» στο Μουτζούρη
27
loading

Υπεύθυνη στάση θα ζητήσει από τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου για το προσφυγικό, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το σχέδιο της για ελεγχόμενα κλειστά κέντρα στα νησιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συνάντηση στην οποία δε θα μετέχει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μετά το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χρησιμοποιεί χυδαία έκφραση για τον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

«Αυτός είναι ο περιφερειάρχης.  Χυδαιότητα στο έπακρο» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο κ.Μουτζούρης να συνομιλεί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε καλέσει σχετικά με την πρόσκληση του πρωθυπουργού για σήμερα.

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» προσέθεταν τα ίδια στελέχη.

Η χθεσινή μερική απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά αποτελεί επομένως στην πραγματικότητα μία ανακωχή, καθώς τελείωσε όπως λένε κυβερνητικά στελέχη η πρώτη φάση των έργων και μέχρι να ξεκινήσει η δεύτερη, ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών, σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι ίδιες εικόνες, καθώς η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω επί της ουσίας. Εξάλλου, ενώ τα ΜΑΤ αποχωρούσαν χθες από τη Μυτιλήνη και ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν σήμερα και από τη Χίο, νέες αστυνομικές δυνάμεις ήταν έτοιμες στο λιμάνι της Καβάλας.

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούν για τις αντιδράσεις και να απαντήσουν τι ρόλο παίζουν οι ίδιοι σε αυτές.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι οι αντιδράσεις στην «απόβαση» των ΜΑΤ δεν έχουν διαστάσεις «λαϊκής αντίδρασης» αλλά θυμίζουν όπως χαρακτηριστικά έλεγαν «πάνω και κάτω πλατεία», παραπέμποντας στους Αγανακτισμένους και τις κατηγορίες πως τότε διαδήλωναν μαζί στο Σύνταγμα από την πάνω πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ και από την κάτω η Χρυσή Αυγή.

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο Kontra, ο κ. Μουτζούρης είχε απειλήσει μα μην πάει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι ακροδεξιά στοιχεία πυροβόλησαν κατά αστυνομικών και εκτιμούσαν μάλιστα πως «εάν οι αστυνομικοί δεν ήταν τόσο προσεκτικοί, θα είχαμε θύματα». Κατήγγειλαν επίσης ότι τα ίδια στοιχεία δεν άφησαν ασθενοφόρο να περάσει, αλλά και πως ακροδεξιοί ήταν που εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο στη Χίο και βιαιοπράγησαν κατά αστυνομικών. Και σε όλα αυτά, προσέθεταν ότι υπάρχουν συμφέροντα, που έχουν να κάνουν με τους διακινητές, ορισμένες διεφθαρμένες ΜΚΟ και το χρήμα που «έπεφτε» τόσα χρόνια.

Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι επομένως σαφής η προσπάθεια να αποδοθούν αποκλειστικά σε ακραία στοιχεία, από δύο πολιτικές πλευρές, οι αντιδράσεις στα νησιά και ως εκ τούτου να «απονομιμοποιηθούν».

Είναι βεβαίως επίσης σαφές ότι οι βίαιες εικόνες με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κατοίκους να απαντούν με προπηλακισμούς αστυνομικών, προκάλεσαν ανησυχία και στην κυβέρνηση δε θα ήθελαν να τις δουν να επαναλαμβάνονται, ούτε φυσικά να ξεφύγει παντελώς εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Τις πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης στο Βόρειο Αιγαίο ανακοίνωσε μέσω της τηλεόρασης του Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη, αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες απ' αυτές που ήταν ενίσχυση θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι περισσότερες θα μείνουν στην περιοχή» ανακοίνωσε ειδικότερα χθες ο κ.Πέτσας.

Εξήγησε ότι θα αποσυρθούν ορισμένες δυνάμεις και κάποιες άλλες θα παραμείνουν στα νησιά, ενώ συνέδεσε την κίνηση αυτή με την πρωτοβουλία να κληθούν στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, όπως ζήτησε και ο πρωθυπουργός, και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Το προσφυγικό και στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ο κ.Μητσοτάκης χθες από την Αλεξανδρούπολη ζήτησε από τους νησιώτες: «Να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση, η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά. Διότι είναι προς όφελος, τελικά, των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές, για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες».

Δήλωσε δε ότι μετά από «εξαντλητικό διάλογο» με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά, «οι αποφάσεις επιτέλους υλοποιούνται».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μόλις δημιουργηθούν οι νέες σύγχρονες δομές θα κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις, ότι οι νέες δομές βρίσκονται πολύ μακριά από αστικούς ιστούς, είναι απολύτως ελεγχόμενες και ότι σε αυτές θα εξετάζονται ταχύτατα αιτήσεις ασύλου κι από εκεί, όσοι δεν το δικαιούνται, θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης.

Επανέλαβε επίσης ότι «η πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα αυτό άλλαξε», τονίζοντας ότι τα σύνορα φυλάσσονται καλύτερα και το νομικό πλαίσιο έγινε αυστηρότερο και πιο ευέλικτο.

Στις 12 συνεδριάζει το υπουργικό

Σήμερα στις 12 συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο, στην ατζέντα του οποίου βρίσκονται επισήμως τα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», καθώς και η επιλογή Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης), αλλά το κύριο θέμα είναι η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η συζήτηση προφανώς θα στραφεί κυρίως γύρω από το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Αρθούρος Ι

  Προς Rip:Το ξύλο,το έχετε εφεύρει εσείς οι κομμουνιστές,που από το 1945-50 ταλαιπωρείτε τη χώρα.Εσείς δολοφονήσατε άσχετους ανθρώπους στον εμφύλιο,εσείς ξυλοφορτώσατε εκείνους που διαδήλωναν στη Δυτική Μακεδονία το 2019,αλλά κυρίως εσείς είστε που εφεύρατε την Τοπική Αυτοδιοίκηση,επειδή πάντα χάνατε στις εκλογές,και με προγεφύρωμα τους Δήμους,καταλαμβάνατε την εξουσία.Όμως όλοι οι Δήμαρχοι απέτυχαν σε όλους τους τομείς.Τι έκαναν υπέρ του απλού λαού;Ούτε το μάζεμα,και το ξεδιάλεγμα των σκουπιδιών δεν είναι σε θέση να κάνουν.Δεν προτείνουν τίποτα γιά τους ΧΥΤΑ,δεν αναλαμβάνουν ούτε τις πιό απλές ευθύνες και αντίθετα,ξεσηκώνουν και τον κόσμο. Γιά το πολύ σοβαρό θέμα της ύδρευσης που έπρεπε να έχουν γίνει φράγματα σε όλους τους νομούς,δεν έχουν θέση.Η μόνη τους θέση είναι πάντα η βία,να ξεσηκώνουν το λαό και πάντα ενάντια στην Αστυνομία,γιατί έχουν απωθημένα από τη μετεμφυλιακή περίοδο.Τα κεφάλια σας είναι γεμάτα άχυρο,όταν βλέπετε ένστολους και τους αντιμετωπίζετε σα θηρία.

 2. avatar Douskas John

  Στη Χίο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (δεν αποτέλεσε έκπληξη) αντί του συνολικού ποσού του 1.031.398,71 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.098.032,83 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 6%.

  Στην Λέσβο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αντί του συνολικού ποσού των 854.390,86 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 899.434,53 ευρώ ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.

  Στην Σάμο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., αντί του συνολικού ποσού των 947.651,72 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 997.576,84 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.
  Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οι ανάδοχοι των έργων μπορούν να εγκαταστήσουν τα εργοτάξιά τους και να αρχίσουν την εκτέλεση των εργασιών.

  Να διευκρινίσουμε δε στο σημείο αυτό ότι η σημερινή «έναρξη εργασιών» από μονάδες του στρατού έχει απλά επικοινωνιακό και συμβολικό χαρακτήρα της «κατοχύρωσης» των επιταχθεισών εκτάσεων, έναντι των αντιδράσεων των κατοίκων στη Χίο και την Λέσβο.
  Ετσι απλά για να ξέρουμε γιατί ο κούλης έστειλε τα ΜΑΤ στα νησιά μας .

 3. avatar ΡΕΜΑΛΙΑ

  ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΙ
  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..... ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ...ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

 4. avatar ΑΛΕΞΗΣ Μ

  ΑΠΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΆΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ 3386/2015 ΆΡΘΡΟ 83 ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

 5. avatar ρε τι άχρηστοι είναι αυτοί;

  πάρτε την ευθύνη και παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος.
  ξεσηκώσατε τα νησιά και τα ρίχνετε στην χρυσή αυγή και στους κομμουντιστές..
  ότι έκανε και ο συριζα δηλαδή, για κάθε συγκέντρωση έλεγε ότι από πίσω ήταν η χρυσή αυγή..
  Σοβαρά, είστε τόσο άχρηστοι που αντιγράψατε τους ανίκανους του συριζα; και νομίζαμε ότι με συριζα είχαμε πιάσει πάτο..

  1. avatar Καλο μου

   Βλέπεις τι σημαίες κρατάνε οι δήθεν \"κάτοικοι\" του νησιού??Αριστεροι είναι και προφανώς έχουν οικονομικα οφέλη από τη συντήρηση της λαθρομεταναστευσης. Γι αυτό και εμποδίζουν τα αποτρεπτικά μέτρα της κυβέρνησης.

 6. avatar Rip

  Η δεξιά έχει διαχρονικά δύο τρόπους να κρατιέται στην εξουσία.... Το ρουσφέτι και το ξύλο! Όταν δεν περνάει το ρουσφέτι αρχίζει το ξύλο! Και τούμπαλιν.

  1. avatar Τι λες

   Ρε φίλε??Τα χάπια σου τα πήρες??Αφού οι αριστεροι του νησιού πήγαν και βρήκαν τα ματ και τους επιτέθηκαν. Ε μετά τα ξέρεις..... τα γνωστά. Ανεβάζουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βγάζουν και λένε \"τα ματ μας επιτέθηκαν\". Σε χαζουν απευθύνονται φυσικά.

  2. avatar Eisai_Megalo_Provato

   Εδώ δεν χωράνε αριστερές και δεξιές θεωρίες! Εσύ εξυπνάκια που βλέπεις ξύλο μόνο από την δεξιά, σου έχουν πει τι έγινε από τα ΜΑΤ της αριστεράς στις Πρέσπες για το Μακεδονικό;;

 7. avatar Distixos

  Δυστυχώς ο Μητσοτάκης θέλει να ισλαμοποιησει τα ακριτικά νησιά διευκολύνοντας τον διαχωρισμό του Αιγαίου ανάμεσα σε μας και τους Τούρκους. Ο Τσίπρας έδωσε την Μακεδονία , ο Μητσοτάκης τη διαχείριση του μισού Αιγαίου πελάγους στους τούρκους, αυτή είναι η αλήθεια. Επιπλέον τα κλειστά κέντρα που θέλει να φτιάξει θα φτιαχτούν από εταιρείες του Μπόμπολα του Μυτιληναίου και ακόμα ενός ολιγαρχη. Οι ολιγαρχες θα πάρουν 3 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολή με λεφτά του Ελληνικού λαού. Αυτές είναι μπίζνες... Η ανάπτυξη ήρθε.

  1. avatar Ο κουλης θελει

   Να ισλαμοποιησει τα νησιά??Ναι, δεν είδες?Ο κουλης..... Ο δενδιας...... Ο Άδωνις...... Ο βοριδης........ είναι στα νησιά με πανό που γράφουν \"Αδέρφια μας μετανάστες\" και \"Refugees welcome to Greece\". Πήγαινε να σε δει κανένας ψυχίατρος παιδάκι μου..

  2. avatar Αν ηθελε

   να τα ισλαμοποιησει φίλε θα συνέχιζε το έργο της αριστεράς με τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας για να μη σταματάνε να έρχονται οι μουσουλμάνοι, παράνομοι μετανάστες. Τα κλειστά κέντρα που φτιάχνει ο κουλης λειτουργούν ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΆ στη λαθρομεταναστευση.

 8. avatar κάποιες μκο

  υποκινούν τις καταστάσεις. Διώξτε τους υπαλληλίσκους.

  1. avatar Απο

   Τις λίγες λογικές φωνες

 9. avatar Τελικά … πόσοι νοήμονες…..;

  Γνωρίζουν οτι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ / Τσιπροκαμένοι, έχουν υπογράψει οτι όποιος πρόσφυγας/ μετανάστης απομακρυνθεί στην ενδοχώρα από τα νησιά , δεν υα έχει δικαίωμα επαναπατρισμού ή επιστροφής στην Τουρκία ; Τελικά αυτοί οι τύποι , ειναι καλύτεροι για τον τόπο , από τους ... Τούρκους! Και τι σχέση έχουν με τα κονδύλια των ΜΚΟ; Πόσοι επαναστάτες βγάζουν κέρδος από τον ανθρώπινο πόνο;

 10. avatar Keep

  Going κουλη!!Παρεβλεψε μερικούς αριστερούς που ήρθαν να δημιουργήσουν εντάσεις!Αντε επιτέλους να γίνει και κάποια αποτρεπτική ενέργεια για τη λαθρομεταναστευση.

 11. avatar Ελευθεριακος

  Με αλλα λογια και η κυβερνηση λεει τους νησιωτες \"Τουρκοσπορους\" και περιμενει μετα ηρεμια.

 12. avatar Μπράβο στον Μουτζούρη

  Αγωνιστής πραγματικός.Θα τον ψηφίσω αν κατέβει στις εκλογές.Τέτοιους θέλουμε.

 13. avatar Μουτζούρη πες αλευρι

  Αυτοί που σε συγχαίρουν σημερα- αύριο θα σε κυνηγάνε να σε λυντσαρουν

 14. avatar Μπραβο Μητσοτάκη

  Μην υποκύψεις σε ομάδουλες συμφερόντων.
  Είμαστε μαζί σου η υπόλοιπη χώρα δεν θα δεχτεί κάποιοι νησιώτες να θυσαυριζουν με τους λάθρο και να τους πετάμε μετά στην ενδοχώρα.Κλεισταβλεντρα τώρα όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

  1. avatar Να και

   Μια λογική φωνή επιτέλους.

 15. avatar Γεραπετρίτης

  Σιγά να μην δώσει λύση στο πρόβλημα ο τύπος... Όπως τα έκανε σαλάτα και στο ποδόσφαιρο ο γαύρος! Η διαφορά είναι εδώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, και ότι δεν απειλείται απλά με μνημόνια και GREXIT η πατρίδα και τα νησιά μας αλλά με αφελληνισμό... Σας αρέσει αυτό Ελληναράδες του υδροκέφαλου αθηνοκεντρικού κράτους σας; Αν όχι πρέπει να δείτε και τον Μουτζούρη, παρότι είναι τραγικός, που είναι μέρος της λύσης... αλλιώς περιοριστείτε μόνο στην Κρήτη (που κι αυτή παίζεται από τους Τουρκαλάδες) και στον Πειραιά σας. Αποτύχατε κύριοι, και σας το λέμε πλέον και οι αντι-συριζαίοι/-πασόκοι

 16. avatar μπανανισταν

  Ελπιζω να τα βλεπουν αυτα οι κατοικοι της ενδοχωρας και να μην δεχτουν κανενα κεντρο στις περιοχες τους!
  Να κανουν τα ιδια και χειροτερα!
  Η μονη λυση ειναι κλειστα κεντρα 24/7 σε βραχονησιδες και αμεση απελαση ολων αυτων των παρανομων μεταναστων.

  1. avatar Αυτό που

   λες είναι το καλύτερο. Αλλά και αυτό να κάνει η ΝΔ, πάλι θα βγουν οι αριστεροι και θα φωνάζουν φασιστεεεεεεεεεςς!!!Προφανώς κερδίζουν χρήμα από τη λαθρομεταναστευση, γι αυτό και προσπαθούν να τη συντηρούν.

 17. avatar Δημοκρατία τέλος

  Τα Ματ σταματούν διερχόμενους οδηγούς και απρόκλητα τους βρίζουν , τους χτυπούν αλύπητα και σπάνε τ αυτοκίνητά τους. Να τους χαίρονται οι γονείς τους που έχουν τέτοια παλικάρια! Ή τους κάνουν λοβοτομή ή τους χαπακώνουν, άλλη εξήγηση δεν μπορώ να σκεφτώ. Κατά τ αλλά ο δημοκράτης πρωθυπουργός θίχτηκε

  1. avatar ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ

   Η δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα η σκόπιμα τα διαστρευλωνεις. Εμένα δηλαδή γιατί δεν με σταμάτησαν ποτέ τα ματ να μου σπάσουν το αυτοκίνητο??

  2. avatar σωπα ρε!

   Κανουν τετοια πραγματα στους φιλησυχους νησιωτες?!
   Και εσυ λες αληθεια τωρα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει