Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες είχε απόψε στη Γενεύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επ’ ευκαιρία της αυριανής συμμετοχής του στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό.

Στην κορυφή της ατζέντας των δύο ανδρών βρέθηκε η Λιβυκή κρίση, με τον κ. Δένδια να δηλώνει στη σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης υπό τον Ειδικό Εκπρόσωπο του κ. Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ghassan Salame.

«Τόνισα ότι η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη.

Εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν παράνομες ενέργειες που υποδαυλίζουν τη σύρραξη και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συζητήσαμε επίσης και για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουμε σταθερά τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΣΑΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου» τόνισε ο κ. Δένδιας.