Με το προσφυγικό– μεταναστευτικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και να προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα τα όργανα του κυβερνώντος κόμματος.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Στις 22 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς σε αυτή συμμετέχουν και οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Εν τω μεταξύ είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου εκ των πραγμάτων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο ζητήματα όπως το προσφυγικό, αλλά και το ασφαλιστικό, για το οποίο ήδη έχει γίνει μία ενημέρωση στους βουλευτές της ΝΔ από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία άτυπη όμως συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών, με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών και συζήτηση. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί αυτή τη φορά, ούτε έχει κλείσει η ημερομηνία, πιθανόν όμως να πραγματοποιηθεί πριν την ΠΕ στις 19 Φεβρουαρίου.

Το προσφυγικό- μεταναστευτικό και η δημόσια τάξη θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης που θα έχουν την Κυριακή οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μηταράκης θα λάβουν ειδικότερα μέρος στην πρώτη από μία σειρά ημερίδων για τους πολιτευτές της ΝΔ (δηλαδή όσους έθεσαν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και δεν εξελέγησαν, καθώς οι εν ενεργεία βουλευτές ενημερώνονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας). Η πρωτοβουλία ανήκει στο γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Γιώργο Στεργίου και οι ημερίδες έχουν το γενικό τίτλο «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες – Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του Αύριο».

Προφανώς η επιλογή της θεματολογίας της πρώτης ημερίδας συνδέεται και με τις αντιδράσεις στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό μεταναστευτικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χρυσοχοΐδης θα βρεθεί στα γραφεία της ΝΔ ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.