Σε καταγγελία προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι διπλοθεσίτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι ταυτόχρονα διορισμένος και αμειβόμενος από τον Δήμο Βέροιας.

Το γραφείου Τύπου του κόμματος ζητά από τον πρωθυπουργό να «πράξει το ελάχιστο» και να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έφοδο στο επιτελικό κράτος».

Της καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του pagenews.gr, σύμφωνα με το οποίο ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του Δήμου Βέροιας.

«Ο κ. Τσαβδαρίδης  ανήκει οργανικά στο τακτικό προσωπικό της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και απολαμβάνει όλων των προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι. Ο έμμισθος δικηγόρος του Δήμου είναι, εκ του νόμου, έμμισθος δημόσιος λειτουργός και αν θέλει να είναι υποψήφιος Βουλευτής θα πρέπει να καταθέσει παραίτηση από τη θέση του στο Δήμο. Αν δεν εκλεγεί επιστρέφει κανονικά στη θέση του» αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα τέλος γίνεται λόγος και για τον μισθό που φαίνεται να λαμβάνει ο βουλευτής από τη θέση του στον Δήμο: «Ο κ. Τσαβδαρίδης παίρνει άδεια από τον Δήμο Βέροιας για μετακινήσεις από τη θέση του ενώ φέρεται να αμοίβεται με 2.505,30 ευρώ μισθό τον μήνα από τον Δήμο Βέροιας όπως φαίνεται από απόδειξη πληρωμής».

Αυτή είναι η ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η έφοδος της ΝΔ στο “επιτελικό κράτος” τελικά κατάφερε να χρίσει μέχρι και βουλευτή-διπλοθεσίτη.

Η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα διορισμένος και αμειβόμενος από τον Δήμο Βέροιας, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα των δήθεν αντικρατιστών και φιλελεύθερων του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται το δημόσιο.

Η έφοδος της ΝΔ στο “επιτελικό κράτος” τελικά κατάφερε να χρίσει μέχρι και βουλευτή-διπλοθεσίτη.

Περιμένουμε το ελάχιστο από τον κ. Μητσοτάκη, να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του».