Συγκίνησε η χθεσινή αποκάλυψη, μέσω Facebook, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν λίγες μέρες κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, εκφράζοντας πόσο σοκαρίστηκε όταν οι γιατροί του είπαν τι συμβαίνει . Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κέρδισε την πρώτη μάχη, μια μάχη, που όπως τόνισε, δόθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να κλαφτεί, αλλά θέλει να πει με θάρρος από τι πάσχει.

«Όλοι οι αγώνες, όταν έχουμε πίστη, μπορούν να κερδηθούν» ήταν το μήνυμα στην μακροσκελή ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανάρτησή:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

έρχονται στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που δεν μπορεί να μιλάει ούτε με προσποίηση, ούτε με μισόλογα, ούτε με “δήθεν”, ούτε γενικά να προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα και να δει τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι.

Αυτό συνέβη και σε μένα, όταν πριν από μία εβδομάδα ένα λιποθυμικό επεισόδιο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας και πιο συγκεκριμένα ένας όγκος στον εγκέφαλο.

Από την πρώτη στιγμή, ευτυχώς, με τη βοήθεια του Παύλου Πολάκη, του Σάκη Παπαδόπουλου, της Όλγας Γεροβασίλη, όπως και των άλλων γιατρών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, πήρα τις πρώτες βοήθειες και μέσω του ιατρείου της Βουλής, του ΕΚΑΒ και όλων των σχετικών υπηρεσιών μετακομίστηκα στο Γεννηματά.

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς ξεκίνησαν αμέσως οι εξετάσεις, και οι γιατροί με αμεσότητα και ειλικρίνεια μου είπαν ότι υπάρχει ένας όγκος στον εγκέφαλο, ο οποίος πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν τεράστιο. Φίλοι, συγγενείς έτρεξαν να βρουν άλλα νοσοκομεία, άλλους γιατρούς και άλλες τεχνικές. Αλλά όταν έκανα τη συζήτηση με τον νευροχειρούργο Νικόλαο Γεωργακούλια, ο οποίος και τελικά με εγχείρησε με την επαναστατική μέθοδο που έχει, δηλαδή ο ασθενής να ξυπνάει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου με τη συμβολή της αναισθησιολόγου Αντωνίας Δημακοπούλου, ώστε να συμμετέχει κι αυτός στην εγχείρηση για να εξηγεί τις αντιδράσεις του, κατάλαβα το επιστημονικό του βάθος, τις ικανότητές του, την ευθύτητα της ματιάς του και την ειλικρίνεια του λόγου του, όλα αυτά συνέβαλαν ώστε οι απορίες και οι έννοιες μου να φύγουν από το μυαλό μου.

Έτσι και αποφάσισα ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που θα με σώσει, πράγμα το οποίο και έγινε, με έσωσε. Είναι ο άνθρωπος που με χειρούργησε, μου αφαίρεσε με επιτυχία τον όγκο από τον εγκέφαλο και όπως δείχνουν και οι εξετάσεις μετά την εγχείρηση αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις, όλα έχουν γίνει στο καλύτερο δυνατό βαθμό.

Δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να κλαφτώ, ούτε να προβάλω ένα πρόβλημα υγείας που έχω. Έχω πρόθεση απλά να πω με ειλικρίνεια στον καθένα σας το τι ακριβώς ήταν: “ναι, είχα έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία”. Έδωσα έναν αγώνα στη ζωή μου ακόμα, μία μάχη κερδήθηκε, κερδήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο από γιατρούς με επιστημονικό κύρος, με επιστημονικές βάσεις και με τεράστια προσφορά.

Θέλω λοιπόν να προβάλω όλο αυτό το οποίο έγινε. Και θέλω σίγουρα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους. Να ευχαριστήσω τον Παύλο Πολάκη που από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Σάκη Παπαδόπουλο και την Όλγα Γεροβασίλη και τους άλλους γιατρούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ιατρείου της Βουλής μου πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αυτούς που με έφεραν σε αυτό το νοσοκομείο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω αυτούς τους γιατρούς που ανάφερα προηγουμένως αλλά και τον κάθε εργαζόμενο σε αυτό το νοσοκομείο στη Νευρολογική κλινική που νοσηλεύτηκα αρχικά αλλά και στη Νευροχειρουργική κλινική που νοσηλεύτηκα αργότερα, γιατί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τις γνωρίζουμε όλοι, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να σώσουν τον συνάνθρωπο.

Κλείνοντας θέλω λοιπόν να δώσω το μήνυμα ότι όλοι οι αγώνες, όταν έχουμε πίστη, μπορούν να κερδηθούν και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά επέτρεψαν να συνεχίσω τη ζωή μου, να τη συνεχίσω με αξιοπρεπή τρόπο και το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα τους χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους και όταν συμβεί στον οποιοδήποτε είτε κάτι απλό, είτε κάτι σύνθετο, να βρίσκει εκείνους τους καλούς γιατρούς και την εσωτερική δύναμη ώστε να δώσει τον αγώνα και να τον κερδίσει. Να είστε όλοι καλά».