Από τα παρκέ των διαδρόμων της Βουλής στα παρκέ των γηπέδων του μπάσκετ βρίσκεται πλέον ο κ. Νίκος Μηλαπίδης. Για όσους τυχόν δεν τον γνωρίζουν ήταν ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και αποτελούσε φυσικά προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη.

Από τη στιγμή όμως που ο πολιτικός σχηματισμός ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ο ίδιος συνεχίζει να ασκεί την δικηγορία αλλά επέστρεψε και στην παλιά μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από την καλαθοσφαίριση την οποία υπηρετεί από τη θέση του διαιτητή.

Ξεκίνησε από τις μικρότερες κατηγορίες και προ ημερών σφύριξε σε αγώνα της Α1 κατηγορίας (EKO Basket League) και ειδικότερα σε αυτόν μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ομάδας του γυμναστικού συλλόγου Λαυρίου που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αμαρουσίου και έληξε με νίκη της ομάδας του τριφυλλιού (105-74).

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Μηλαπίδης χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή του «το μπάσκετ προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις και πάρα πολλά μαθήματα ζωής. Εφόσον δεν προλαβαίνω να παίζω σε ομάδα πια, η διαιτησία είναι το καλύτερο χόμπι. Είναι πρόκληση να μπορείς να πάρεις την σωστή απόφαση σε δευτερόλεπτα».