Μεγάλη ευκαιρία για το ονομαζόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει μία συντονισμένη αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής και όχι απειλή, συνιστά, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε στελέχη του πρακτορείου Reuters στη Νέα Υόρκη.

Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα δυνατά νομικά μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, στα οποία περιλαμβάνεται η αστυνομική και δικαστική έρευνα και για άλλες πιθανές εγκληματικές δραστηριότητες, όπως η παράνομη συγκέντρωση πόρων και οι σχέσεις με τον υπόκοσμο, πρόσθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ταχεία πτώση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ένωσε τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου εναντίον της, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπογράμμισε: «Εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν ομαδικά, εκλογές θα διεξαχθούν σε μόνο 15 εκλογικές περιφέρειες δίνοντας την ευκαιρία στα πολιτικά κόμματα να παρουσιάσουν ένα ενωμένο μέτωπο».