Η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης είναι κοινή και, μάλιστα, ήδη έχει αποφέρει αποτελέσματα από τη συνεργασία των ακτοφυλακών μας, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας Κερίμ Ουράς (Kerim Uras), μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στους τρόπους στενότερης συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας για την αντιμετώπιση των ροών της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

Οι κ.κ Βαρβιτσιώτης και Ουράς συμφώνησαν επίσης στην αναβάθμιση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των τουριστικών σκαφών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στα παράλια των πλευρών του Αιγαίου.

«Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τα παράλια των δύο χωρών είναι τεράστιος και η αγορά αυτή μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η διόρθωση των στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό, ώστε αυτός να καταστεί ισότιμος και επικερδής για όλους μας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης.