Με μια καινοτομία ξεκίνησε η πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, για το νέο έτος. Δίπλα του στεκόταν μια μεταφράστρια που μετέφερε τα όσα έλεγε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ στη νοηματική γλώσσα, προκειμένου να καταλαβαίνουν τι λέει ακόμα και τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ. Πέτσας στην εισαγωγική του τοποθέτηση, «σήμερα, στο πρώτο μπρίφινγκ της νέας δεκαετίας, ξεκινάμε με ένα θετικό βήμα ανταπόκρισης στις ανάγκες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. καθιερώνουμε, σε μόνιμη βάση, τη μετάδοση της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και με διερμηνεία στη νοηματική.

Αυτό για εμάς αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στην ενημέρωση και κατ΄επέκταση στην ανάγκη για ομαλή και ισότιμη ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης σε συνεργασία και διάλογο με την ΕΣΑΜΕΑ (σ.σ. Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».