Τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας συζήτησαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με την αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατά την δίωρη συνάντησή τους.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα του αφορούν τη ΔΟΕ, την κατάσταση στην παιδεία, καθώς και «για το πρωτοφανές γεγονός για την μεταπολίτευση, να μην έχει γίνει ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού το 2013 και να μην έχει εφαρμοσθεί ούτε στο ελάχιστο η διάταξη που ορίζει μία πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις».

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, «διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις δασκάλων στα σχολεία που οδηγούν στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και με λογικές «δημιουργικής λογιστικής» προσπαθούν, με καταργήσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις, να αποδείξουν ότι υπάρχει βιώσιμη κατάσταση, ενώ ακόμα και τα τμήματα που λειτουργούσαν με τις συγχωνεύσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματα των δασκάλων, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε άμεσο κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επίπεδο επερωτήσεων, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ και τόνισε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα πρόκλησης προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την παιδεία.