Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου από παιδιά και πολιτιστικούς συλλόγους.

Το Μέγαρο Μαξίμου πλημμύρισε με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες, ευχές και δώρα! Η αρχή έγινε το πρωί της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου, στις 10:30, από τα κάλαντα που έψαλλαν τα παιδιά από τη Χιμάρα και τη Δρόπολη. Είπαν τα κάλαντα και στη συνέχεια χόρεψαν τραγουδώντας ηπειρώτικους σκοπούς, υπό τους ήχους ακορντεόν, κλαρίνου, τυμπάνου και βιολιού.

Μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από παιδιά από τον Σύλλογο «Μαζί για το παιδί», που απέσπασαν ζεστά χαμόγελα με τη ζωντάνια, την αστείρευτη χαρά τους και τα τρίγωνά τους. Τα παιδιά δώρισαν στον πρωθυπουργό μία μπλούζα με το σήμα του «Μαζί για το Παιδί» και μία κάρτα με τα ονόματά τους.

Τη «σκυτάλη» πήρε ο οργανισμός «Θεόφιλος», ο μοναδικός μη κυβερνητικός φορέας στην Ελλάδα που υποστηρίζει πολύτεκνους και υπερπολύτεκνους.

Αγόρια και κορίτσια τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Χίου και στη συνέχεια μια παραλλαγή από ικαριώτικα κάλαντα, τα οποία «χρωμάτισαν» με στίχους για τη σημασία της οικογένειας και τη χαρά του να αποκτάς παιδιά.

Εμπνευσμένος από τους στίχους, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τα παιδιά είναι ευλογία, σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών που θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά – όπως το επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννα που θα ισχύσει από το προσεχές έτος.

Φωτογραφήθηκε με τα αδέλφια που ήταν στη χορωδία ενώ τα μέλη του «Θεόφιλου» – που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους – του έδωσαν ένα εικόνισμα με τους προστάτες αγίους των πολύτεκνων οικογενειών.

Ακολούθησε η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου, η οποία τραγούδησε κάλαντα και μια μαντινάδα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Την «αυλαία» έκλεισαν μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν η σύζυγος του, Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο