«Εθνικό έγκλημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας και επισημαίνει ότι «απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο, στον οποίο θα υπαχθούν όλες οι κρατικές εταιρίες του τομέα».

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στα σχέδια συρρίκνωσης και απαξίωσης των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, επιλέγει το δρόμο των φτηνών λεονταρισμών απέναντι στην τρόικα που δεν πείθουν πλέον κανέναν. Το παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ εν μία νυκτί, αξιοποιώντας τη δυνατότητα κατάργησης των δημοσίων οργανισμών μέσω των αντισυνταγματικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, αποτελεί το χειρότερο προηγούμενο για μια κυβέρνηση που δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στη μνημονιακή της ιδεοληψία.

Τώρα είναι ικανοί σε ένα νέο επικοινωνιακό σόου από αυτά που μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα να παρουσιάσουν ως σπουδαία διαπραγματευτική νίκη της κυβέρνησης τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και τη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με τη μορφή ξεπουλήματος και συρρίκνωσης.

Τα σχέδια για διάλυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, με όποια μορφή και αν αυτή επιλεχθεί τελικά να γίνει, συνιστά εθνικό έγκλημα. Δεν πρόκειται για έναν ακόμη παραγωγικό τομέα της χώρας, αλλά συνδέεται άρρηκτα με τη δυνατότητα διασφάλισης των πλέον ζωτικών συμφερόντων της.

Αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο, στον οποίο θα υπαχθούν όλες οι κρατικές εταιρίες του τομέα και η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των εταιριών και προσανατολισμού τους σε συγκεκριμένους τομείς εθνικής σημασίας, μέσα από την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων των εταιριών που έχουν ακυρωθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.