Κατάλληλη ημερομηνία προκειμένου να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ αναζητεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυβέρνηση.

Η ισχυρά κυρία της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης γνωρίζει καλά την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την εποχή που ήταν γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έχει αποδεχθεί την πρόσκληση που της έχει απευθύνει η χώρα μας. Απλώς δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα αφιχθεί.

Τα σενάρια που εξετάζονται εκ μέρους της κυβέρνησης είναι δύο.

Το πρώτο θέλει την Γαλλίδα δικηγόρο να έρχεται τον Φεβρουάριο προκειμένου να δώσει το παρών στο Φόρουμ των Δελφών, προκειμένου αφενός να έχει αλλεπάλληλες επαφές στο περιθώριο των συνεδριάσεων με σημαντικά στελέχη του πολιτικο-οικονομικού τομέα και αφετέρου να θαυμάσει από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Το δεύτερο σενάριο θέλει την κ. Λαγκάρντ να έρχεται λίγους μήνες αργότερα, ενδεχομένως λίγο μετά το Πάσχα.

Πάντως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ε.Κ.Τ. πολύ νωρίτερα. Στις 17 Δεκεμβρίου η κ. Λαγκάρντ παραθέτει στη Φρανκφούρτη δείπνο για την αποχώρηση του Μπενουά Κερέ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Καλεσμένοι στο τραπέζι είναι επίσης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθώς επίσης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.