«Είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, λευκός Ευρωπαίος;». Αυτή την ερώτηση απευθύνει στα μέλη του το διαδικτυακό εθνικιστικό-νεοναζιστικό φόρουμ με την ονομασία «Κοινότητα Λευκών Εθνικιστών – stormfront.org». Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», το σάιτ δημοσίευσε φωτογραφίες του χρυσαυγίτη βουλευτή με το παραπάνω ερώτημα και η πλειοψηφία των αναγνωστών δηλώνει πως ο Κασιδιάρης δεν είναι λευκός Ευρωπαίος και ότι πρέπει να «κάνει τεστ DNA για να είναι σίγουρος για την ελληνική-ευρωπαϊκή καταγωγή του».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης γίνεται αποδέκτης των ίδιων ρατσιστικών σχολίων που έχει κι αυτός εξαπολύσει πολλές φορές εναντίον άλλων, και μάλιστα από ομοϊδεάτες του, οι οποίοι υπερασπίζονται τη «φυλετική καθαρότητα και ανωτερότητα», την εθνικιστική ιδεολογία, όπως και ο ίδιος. Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που συναντάμε στη Χρυσή Αυγή, οι νεοναζιστές-εθνικιστές του εξωτερικού επιτίθενται στον «δικό» τους Κασιδιάρη. Η φυλή και η καταγωγή του χρυσαυγίτη αμφισβητούνται, ενώ ο ίδιος χλευάζεται από άτομα της ίδιας ρατσιστικής-εθνικιστικής ιδεολογίας.

Μερικά απ’ αυτά που έγραψαν οι ομοϊδεάτες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής είναι: «Μάλλον έχει αφρικανικές ρίζες. Μοιάζει με Αιγύπτιο. Μοιάζει με Βέρβερο. Μοιάζει με Βραζιλιάνο μουλάτο, δεν είναι λευκός. Φαίνεται σαν να έχει νέγρικο αίμα, δεν θα τον συμπεριλάμβανα στους λευκούς. Δεν έχει νέγρικο αίμα, αλλά θα μπορούσε να έχει αίμα από Ρομά, από Τούρκους. Αν τον έβλεπα στον δρόμο μάλλον θα υπέθετα πως δεν είναι Ελληνας. Τα χείλη του είναι μεγάλα, θυμίζουν Αφρικανό. Τον συμπαθώ πολύ τον τύπο, αλλά δεν θα συμφωνούσα να παντρευτεί καμία γυναίκα από την οικογένειά μου».

Ο ρατσισμός της Χρυσής Αυγής γύρισε μπούμερανγκ και χτύπησε τον Κασιδιάρη, ο οποίος σίγουρα δεν θα ένιωσε πολύ ωραία όταν κατάλαβε ότι ομοϊδεάτες του τον κορόιδευαν βλέποντας τις φωτογραφίες του, αποκαλώντας τον Αιγύπτιο. Πιθανολογούμε ότι έγινε έξαλλος και διαμαρτυρήθηκε στους διαχειριστές του φόρουμ. Κι αυτό γιατί αρχικά η ψηφοφορία ήταν ανοιχτή στο κοινό, αλλά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος έκλεισε.

Ιδρυτής της ιστοσελίδας stormfront.org είναι ο εθνικιστής-νεοναζιστής και πρώην μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, Ντον Μπλακ. Την ξεκίνησε το 1990 για να καλύπτει την εθνικιστική του δράση. Τα μέλη της εκφράζουν αντισημιτικές, νεοναζιστικές και εθνικιστικές απόψεις, ενώ το σύμβολό τους είναι ο κέλτικος σταυρός που είχε χρησιμοποιηθεί από τους ναζί και μότο τους είναι το «Λευκή Περηφάνια-White Pride». Αρνούνται το Ολοκαύτωμα και αναφέρονται στα εγκλήματα αλλοδαπών. Με άλλα λόγια είναι η Χρυσή Αυγή των ΗΠΑ.