Λανθασμένη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συρία, σημειώνοντας πως φαίνεται ποιοι είναι κερδισμένοι.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες απάντησε σε σχετική ερώτηση, πως η παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική σχέση με την Ελλάδα δεν τίθεται εν αμφιβάλω.

Προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών

Κινηθήκαμε με σχέδιο στο μεταναστευτικό και προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, είπε ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που θα περίμενε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που ξεπερνά την Ελλάδα σε τρεις μήνες, σημείωσε προσθέτοντας ότι χρειάζεται να δείξουμε ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα μεγαλύτερη συνέπεια στην φύλαξη των συνόρων.

Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους για το θέμα αλλά δεν υπάρχει όση στήριξη θα ήθελα. Το ζήτημα είναι να μειώσουμε τις ροές και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστρέφουν και δεν αξίζει να πληρώσουν τους διακινητές γιατί θα χάσουν, τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Και σημείωσε ότι το plan b θα ήταν ένα τολμηρό σχέδιο για μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ.