Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η καθημερινότητα μας «δεν έχει γίνει πιο γαλανή». Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και τρεις μήνες να πιέσει την Ευρώπη για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

‘Επρεπε η κυβέρνηση να πιέσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πιστεύει ότι ότι η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική κατευνασμού «που σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία δεν θα οδηγήσει πουθενά».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο» και πως «παραδώσαμε στην κυβέρνηση μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό. Τώρα συνειδητοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα».

«Περασε απο την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών απο τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Είναι εύκολο όταν είσαι αντιπολίτευση να κάνεις κριτική. Οταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος» είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας για Παπαγγελόπουλο: «Όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται»

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «άνοιξαν μια φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο και όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι πρόκειται για «κυβερνητικό ρεβανσισμό, παράλληλα με δειλία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Δείτε το βίντεο