Πλεύρης: Θα εξεταστούν όλοι και η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για προανακριτική κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:33
08/10/2019
Πλεύρης: Θα εξεταστούν όλοι και η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας
15
loading

Για τέσσερα αδικήματα, 30 βουλευτές της ΝΔ προτείνουν τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως εισηγήθηκε ο πρώτος αγορητής εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, στη συζήτηση που ξεκίνησε στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται απόψε με μυστική ψηφοφορία: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και τέλος, ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Καθώς η πρόταση υπογράφεται από 30 βουλευτές της ΝΔ, η κυβέρνηση δεν εκπροσωπείται σήμερα στα υπουργικά έδρανα, κάτι που επισήμανε ο Θανάσης Πλεύρης, αποδίδοντας ιδιαίτερο συμβολισμό στη θεσμική οδό στην οποία επιλέγει να κινηθεί αυστηρά σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Στη συγκεκριμένη συζήτηση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιλέγει να ακολουθήσει έναν πλήρως θεσμικό τρόπο, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η πρωτοβουλία ανήκει στους βουλευτές και για το λόγο αυτό δεν βλέπετε υπουργούς στα έδρανα, δεν βλέπετε υπουργούς να τοποθετούνται και δεν θα υπάρξει αυτό που ενδεχομένως είχατε μάθει κάποιοι εδώ πέρα, κάποιος κ. Παπαγγελόπουλος να έρθει σε αυτό το βήμα και να σας ζητήσει να πειθαρχήσετε να αλλάξει η νομολογία του Ειδικού Δικαστηρίου, και ενώ φάκελος είχε έρθει στη Βουλή με το άρθρο 86, να ζητήσει από εσάς να αγνοήσουμε τη νομολογία. Κινούμαστε με αυστηρό πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Πλεύρης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο βουλευτής επισήμανε ταυτόχρονα ότι ο κατάλογος με τα ως άνω αδικήματα, μένει ανοιχτός, και ως προς τα αδικήματα και ως προς τα πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται στην επιχείρηση και προσπάθεια χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών για την υπόθεση Novartis, που ενδεχομένως να αποτελεί ένα μόνο μέρος πιθανού παραδικαστικού κυκλώματος. «Ξεκαθαρίζουμε από τώρα, το κατηγορητήριο είναι ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας και για άλλα αδικήματα, αν υπάρξουν στοιχεία για περαιτέρω παρεμβάσεις και για άλλα πρόσωπα. Αυτή είναι η θεσμικότητα. Ενώ εσείς επιλέξατε με τρεις μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων να σύρετε 10 πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη, και μάλιστα με καταθέσεις που βγήκαν ψευδείς, εμείς ερχόμαστε με στοιχεία και επαρκές αποδεικτικό υλικό που δεν στηρίζεται σε κουκουλοφόρους μάρτυρες αλλά σε πρώην συναδέλφους τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, δύο εισαγγελικούς λειτουργούς», ανέφερε ειδικότερα ο εισηγητής της ΝΔ.

O κ. Πλεύρης αναφέρθηκε εκ προοιμίου στις δύο καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών, δηλαδή τις καταγγελίες της αντεισαγγελέως Εφετών, πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή. Ιδίως για τη κ. Ράικου, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η κατάθεσή της είναι ο πρώτος πυλώνας των αποδείξεων, των επαρκών ενδείξεων. Επισήμανε δε την παραίτησή της, το 2017 μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», με την καταγγελία ότι δεν θα γίνει Ιφιγένεια σε παρεμβάσεις στο έργο της από επίορκους κρατικούς λειτουργούς και ισχυρά συμφέροντα. Ο Θανάσης Πλεύρης αναφέρθηκε και στην κατάθεση της το 2019 για επισκέψεις της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, για τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο και που σύμφωνα με την κ. Ράικου την πίεζε να στείλει τον φάκελο της Novartis στη Βουλή και μάλιστα με απειλή. «Αυτό και μόνο ήταν βάσιμος λόγος για προκαταρκτική εξέταση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αντίστοιχη επίκληση έκανε ο κ. Πλεύρης και στην κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή για τον οποίο ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε δηλώσει, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, το 2016, ότι είναι «ο πιο ικανός, έντιμος και αδάμαστος εισαγγελέας».

«Και η κ. Τσατάνη είπε ότι έχει παρεμβάσεις στο έργο της, και ο κ. Αγγελής. Δεν είναι κουκουλοφόροι μάρτυρες», παρατήρησε ο Θανάσης Πλεύρης και επισήμανε ότι ο Ιωάννης Αγγελής ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς «άντεξε δύο μήνες μόνο» και παραιτήθηκε με μια πολυσέλιδη επιστολή στην οποία έλεγε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς είχαν αποφασίσει να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτικών προσώπων, χωρίς στοιχεία. «Και αυτό δεν το είπε μόνο ο κ. Αγγελής αλλά και το μικτό κλιμάκιο ελέγχου που έχει καταγγείλει ότι πιεζόταν να επισπεύσει την έκδοση πορίσματος».

Ο Θανάσης Πλεύρης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι η υπόθεση Novartis «συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο». «Ο κ. Τσίπρας με δύο δηλώσεις του στη Βουλή και προτού δώσουν κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρξουν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση και την ίδια πληροφορία είχε και ο κ. Πολάκης, όπως προκύπτει με δηλώσεις του το 2018», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Πρέπει να γίνει έλεγχος της υπόθεσης για να δούμε αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποιούσε μεθόδους Ρασπούτιν σε συνεργασία με εισαγγελικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους και εφημερίδες, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης και τόνισε ότι «αυτό μπορεί να είναι ένα μόνο μέρος ενός συνολικού παραδικαστικού κυκλώματος και γι΄αυτό η ΝΔ είναι έτοιμη να ελέγξει όλες τις υποθέσεις για τις οποίες καταγγέλλεται ότι υπάρχουν παρεμβάσεις του συγκεκριμένου υπουργού».

«Θα εξεταστούν όλοι και η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας. Έχουμε όλες τις δικονομικές δυνατότητες», είπε ο Θανάσης Πλεύρης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΖΑΙΟΙ

  Οταν αποδειχθει ποσο σαπιοι εισαστε....
  ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ....
  ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

 2. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Σε όλο τον κόσμο πάνε μέσα αυτούς της Novartis στην Ελλάδα δικάζουμε τον υπουργό που ασχολήθηκε.
  Αυτοί είμαστε!!!

 3. avatar FBI

  Πού φτάσαμε... Οι ενεχόμενοι μιζαδόροι να κατηγορούν όσους τους αποκαλύπτουν.

 4. avatar PANKO

  Για κουκούλες δεν πρέπει να μιλάνε οι ιδεολογικοί απόγονοι υων κουκοθλοφόρωμ της κατοχής...και των ρφνων της χούντας...

 5. avatar Ετσι Πλευρη

  Ξεβακουσε τους.

 6. avatar Ρε. Δυστυχώς

  για μας δεν ζουμε σε κανονικη χωρα
  Αν ζουσαμε σε κανονικη χωρα εσεις που τωρα το παίζετε και θυματα απο πανω θα φορουσατε βραχιολακια και ριγε συνολακια

 7. avatar ΒΕΛΟΣ

  Δηλαδη θες να μας πεισεις οτι το σκανδαλο που ελαβε χωρα σε ολο τον κοσμο, δεν ελαβε χωρα, στην Χωρα μας.
  Κουφαλες...αλητες...

  1. avatar να συμπεριλαβεις και το συριζα

   που τα κουκουλωνει.....

  2. avatar κακος ο χειρισμος απο συριζα

   ανυπαρξια??????ανικανοτητα?????ελλειψη βουλησης????συνενοχη?????ειναι ενα προβλημα μεγαλο....εστιασαν απλα σε λαθος προσωπα

 8. avatar Το ακροδεξιό

  απόσπασμα που εκπροσωπεί την ΧΑ στο κοινοβούλιο.

  1. avatar συριζα…..ο ραγκουσης ειναι εκει…..η τζακρη ο κουρουπλ……τολκας μωραιτης……

   οι δε ακροδεξιοι ανελ.....μεσα κονεψαν στο κομμα σου......ειναι συντροφια τωρα......βρε νε βλεπετε το παπαχριστοπουλο να μιλα για συριζα και να γελατε ενα αιωνα....βρε ξεφτιλισμενοι κουντουραδες κουικλοθεατρα.....

 9. avatar PanosGianaros

  Και ο Χριστοφοράκος . . . . . χωρίς κουκούλα κατέθεσε στον εισαγγελέα στην Γερμανία. . . !
  Και τι έγινε . . . Πλεύρη ; πλευρίτωσε μήπως ;
  Τόσοι κατέθεσαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου - - χωρίς κουκούλα - - και τι έγινε. . . !
  Λίγη τσίπα , , , , ρε . . !

  1. avatar εγινε…..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   οτι εγινε με τις λιστες το κεελπνο....τη ζημενς ...τη νοβαρτις....δηλαδη τιποτα...5 χρονια δε σας εφτασαν????ποσα θελατε ??μεχρι το 60 που θα βγουμε απο τα μνημονια που μας χωσατε????,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,αλλα θελατε αυτκρατορια ......μονοκρατορια ....ενος ανδρος αρχη ..σταλινισμο

 10. avatar οι κουκουλιαρηδες

  συριζαιοι την πατησαν με την τουλουπακαινα τον πολακα το ψευτοτζανη και το παπατζη,,,,και τοο ρασπουτιννννννννννννννννννννννννννν

  1. avatar ΦΕΡΤΕ ΡΕ

   πισω τα κλεμμένα δις της Νοβαρτις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει