Την παραίτησή του υπέβαλλε ένας δημοτικός σύμβουλος στο Ίλιον, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την επιλογή του (όπως και της παράταξής του) να μην τηρήσει την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε να τιμηθεί η μνήμη του καλλιτέχνη. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης, μέλος της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της παράταξής του και να μην σηκωθεί από τη θέση του.

Ωστόσο, ο ίδιος δείχνει μετανιωμένος από τη στάση του αυτή, όπως φαίνεται από επιστολή που έστειλε στο Δ.Σ. του δήμου Ιλίου, με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του. Όπως τονίζει στο κείμενο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα ilion-news.gr, «προσέβαλα τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από συγκαιρινούς ναζί», ενώ ζήτησε «μία ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένειά του και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος».

Αναλυτικά το κείμενο παραίτησης:

«Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιλίου

Υποβολή Παραίτησης

Η ευθύνη δεν αφορά μόνο τις πράξεις μας αλλά και τις παραλείψεις μας. Με το να μη σηκωθώ στο δημοτικό συμβούλιο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, συμμορφούμενος με την παράταξή μου, προσέβαλα τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από συγκαιρινούς ναζί. Οφείλω μία ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένειά του και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σε ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας παραιτούμαι από το δημοτικό συμβούλιο.

Κωνσταντίνος Μουζακίτης».