Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω της εκπομπής «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ανέφερε: «Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε τις επικοινωνιακές καντρίλιες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κάθε φορά που τίθεται ένα ζήτημα». Και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατική λειτουργία και την ομαλότητα στη χώρα. Η τρικομματική κυβέρνηση την Δημοκρατία την έχει πλήξει με εντολές της τρόικας ανεπανόρθωτα. Η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν λειτουργεί. Είναι απόλυτοι συνεργοί και οι δύο μικρότεροι εταίροι σ’ αυτό που έχει γίνει στη χώρα μας. Στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Υποστήριξε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο κ. Ρουπακιώτης κατά τη γνώμη μας έχει ακυρωθεί και ως υπουργός».

Και για το θέμα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, είπε: «Η αντιμετώπιση του φασιστικού μορφώματος, του ναζιστικού καρκινώματος δεν είναι υπόθεση ενός νομοσχεδίου μόνο. Θεωρώ ότι οι πολιτικές δυνάμεις, εάν είχαν τη βούληση, θα είχαν διεκπεραιώσει αυτή την υποχρέωση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς υψηλούς τόνους».