«Ήρθα να συζητήσουμε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρά τις νέες του αρμοδιότητες, δεν άλλαξε τις συνήθειές του. Όπως όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούσε λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, το ίδιο κάνει και τώρα.

Ο σκοπός, όπως είπε και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι να είναι ουσιαστικές και παραγωγικές αυτές οι συναντήσεις, γι’ αυτό τον συνοδεύει κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Αρη Σκέρτσο, ο οποίος θα καταγράψει τις απόψεις και προτάσεις που θα ακουστούν, ώστε να ενσωματωθούν στο συνολικό σχέδιο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «καλή αρχή» και «καλή δύναμη» στον παριστάμενο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, σημειώνοντας ότι προσδοκά σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί του, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις της πόλης.

Στην αρχή της συνάντησης τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.α. Έπειτα από την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει δεύτερη με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιστημονικών φορέων.