«Η σημερινή δήλωση του κ. Πέτσα μαρτυρεί την απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να συντηρήσει ζωντανό το καταστροφολογικό της αφήγημα. Τον διαψεύδουν όμως οι οικονομικοί δείκτες, η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας τα τελευταία χρόνια και μόλις χθες η ίδια η Κομισιόν» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχλιάζοντας την δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για τον 1 χρόνο από την έξοδο από το Μνημόνιο.

Ολόκληρο το σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση:

Η σημερινή δήλωση του κ. Πέτσα μαρτυρεί την απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να συντηρήσει ζωντανό το καταστροφολογικό της αφήγημα. Τον διαψεύδουν όμως οι οικονομικοί δείκτες, η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας τα τελευταία χρόνια και μόλις χθες η ίδια η Κομισιόν.

Τα γεγονότα είναι σαφή και πεισματάρικα. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και τους Έλληνες πολίτες μπροστά στο φάσμα πρωτοφανούς κοινωνικής καταστροφής.

Ήταν η συλλογική προσπάθεια του λαού μας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχαν να μπει τέλος στη ντροπιαστική μνημονιακή περίοδο. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία δεν αναθεωρείται, όση προπαγανδιστική μελάνη και αν σπαταλήσει η ΝΔ.