Με το στοίχημα των επενδύσεων αναχωρεί στις 15 Μαΐου για την Κίνα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του και θα επισκεφτεί το Πεκίνο και τη Σανγκάη, όπου θα έχει επαφές για τη διεύρυνση της συνεργασίας και την αναζήτηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς ελπίζει πολλά στις επαφές που θα έχει με την κινεζική πολιτική ηγεσία αλλά και με επιχειρηματίες κατά την παραμονή του στο Πεκίνο.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην κινεζική αγορά πραγματοποιώντας εξαγωγές σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε επισήμως χτες και θα διαρκέσει ως τις 19 Μαΐου.

Το μπαράζ επισκέψεων του πρωθυπουργού στο εξωτερικό περιλαμβάνει στάση και στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι ΗΠΑ, τις οποίες ο κ. Σαμαράς προγραμματίζει να επισκεφθεί ως επίσημος ομιλητής του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Ιουνίου.