Νομοτεχνική βελτίωση στη διάταξη για το άσυλο

Σε εξέλιξη η επεξεργασία του διϋπουργικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:42
08/08/2019
Νομοτεχνική βελτίωση στη διάταξη για το άσυλο
3
loading

Νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου, προβλέπει την αντικατάσταση της φράσης «αρμόδιες αρχές» με τη φράση «δημόσιες αρχές».

«Αλλάξαμε τις αρμόδιες αρχές σε δημόσιες αρχές και διευκρινίζουμε ότι αυτές οι αρμοδιότητες είναι επιπροσθέτως των όποιων αρμοδιοτήτων έχουν οι πρυτανικές αρχές εκ του νόμου από άλλα νομοθετήματα» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Η βελτίωση, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου και επικαλείται το ΑΜΠΕ, αποσκοπεί στο να ξεκαθαριστεί ότι η εν λόγω διάταξη δεν αφορά τις πρυτανικές αρχές. Σημειώνεται, ότι δημόσιες αρχές νοούνται η αστυνομία, η πυροσβεστική, η εισαγγελία, η πολεοδομία, το ΣΔΟΕ.

Έτσι, με τη νομοτεχνική βελτίωση, η διάταξη για το άσυλο έχει ως εξής:

«Άρθρο 64

Ακαδημαϊκές ελευθερίες - Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.

2. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.

3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μακαρι

  Μακαρι να επεμβει η αστυνομια αν τολμησουν και εισελθουν ξενα ατομα στα πανεπιστημια και να μη παραμεινει νομος στα λογια.Προβλεπω μεγαλο...τζερτζελε μεταξυ ...δημοσιων αρχων και μπαχαλακηδων.Ειλικρινα μακαρι.

 2. avatar Blind Guardian

  Περιπατείτε το φωτεινό μονοπάτι της Σοφίας κυρία μου. Αναμένομεν να συνεχίσετε τοιουτοτρόπως.

  1. avatar .Blind Guardian

   οι χουντικοσποροι ποτιζονται παντα με τα λασπονερα.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει