«Όσοι επιστρέψουν τα κλεμμένα θα τιμωρούνται με μειωμένη ποινή» επανέλαβε από την εκπομπή «ΝΕΤ Στα Γεγονότα» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης αναφέροντας συγκεκριμένα τις «καμπάνες» του νόμου για εκείνους οφείλουν στο Δημόσιο αλλά προτίθενται να εξοφλήσουν το χρέος τους.

«Εάν κάποιος καταβάλει τα χρήματα μέχρι να κληθεί σε απολογία, θα φυλακιστεί με δύο έτη. Μέχρι την έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, τρία με πέντε έτη. Μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, πέντε μέχρι δέκα έτη», είπε σημειώνοντας ότι έχουν εξαιρεθεί κάποια αδικήματα. Ανέφερε πάντως, ερωτώμενος για τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου και Παπαγεωργόπουλου ότι «Είναι μία πραγματικότητα. Η κοινωνία διαμορφώνεται με περιστατικά που ίσως αναφέρατε. Δεν έρχομαι να δω κατ’ ιδίαν περιπτώσεις. Έρχομαι να δω ένα φαινόμενο που ήδη έχει δημιουργηθεί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατάστασης των σωφρονιστικών καταστημάτων, λέγοντας ότι: «οι χαρακτηρισμοί ξέφραγο αμπέλι δημιουργούν ανησυχία. Οι φυλακές δεν έχουν παραδοθεί στους βαρυποινίτες. Το σύγχρονο έγκλημα έχει αποκτήσει μεγάλες δυνατότητες που δεν είχε στο παρελθόν. Χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας, έχει τεράστια συμφέροντα».

Είπε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην απόδραση στις φυλακές Τρικάλων ότι: «Η επίθεση στα Τρίκαλα είναι πρωτοφανής στα χρονικά». Ανέφερε ακόμη ότι «Η διακίνηση του χρήματος παίρνει τέτοια διάσταση παίρνει τέτοιους ρυθμούς και γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν διασυνδέσεις», τονίζοντας ότι «οι φυλακές ανασχεδιάζονται».