Τη Δευτέρα το απόγευμα ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, μετά την εκλογική νίκη που πέτυχε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές.

Νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γεράσιμος Θωμάς.

Ποιος είναι ο Γ. Θωμάς

Ο Γεράσιμος Θωμάς είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Έχει διατελέσει: οικονομικός διευθυντής της ΓΔ Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2009-2014), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) (2009-2017), προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου του Χοακίν Αλμούνια, επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (2005-2009), αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και εκπρόσωπος Τύπου του Πέδρο Σόλμπες, επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (2000-2004). Πριν από το 2004 κατείχε διάφορες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και σε επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο. Σπούδασε οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.