Να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος ζητά με επιστολή του ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης από τον υπουργείο Υγείας Α. Λοβέρδο «και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης».

«Οι επαγγελματίες εστίασης δεν είναι κακοποιά στοιχεία. Είναι οικογενειάρχες, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, και οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι συνένοχοι στον οικονομικό μαρασμό ενός ακόμη κλάδου της ελληνικής οικονομίας», τονίζει ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του.

«Προφανώς κανείς δεν τάσσεται υπέρ του καπνίσματος, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας. Πρέπει ωστόσο όλοι να αντιληφθούμε ότι η γενικευμένη εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις εστίασης, αφού πολλές, λόγω του μειωμένου τζίρου, θα οδηγηθούν σε λουκέτο. Την ίδια στιγμή ένα τέτοιο μέτρο πλήττει βάναυσα όλους τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, όπως είναι π.χ. οι επιχειρήσεις τροφοδοσίας (εμπόριο ξηρών καρπών, ποτοποιΐα κτλ), που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης».