«Ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Σταύρωση και ελπίζουμε στην Ανάσταση που θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και τη θέληση του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου, καθώς και για σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου.

Το πρωί, ο κ. Καμμένος παρέστη στη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955- 59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου βρίσκονται τάφοι αγωνιστών της ΕΟΚΑ, και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προς τιμή των εξ Ελλάδος αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε ήδη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και την πολιτική ηγεσία της νήσου.

Με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ αντάλλαξαν απόψεις για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο ελληνισμός της Κύπρου και της Ελλάδας και συμφώνησαν σε αντιμνημονιακό αγώνα.

Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η τρόικα έχει «βλέψεις» και στην Ελληνική Τράπεζα, κάτι που τον βρίσκει κάθετα αντίθετο, ενώ σημείωσε και το γεγονός ότι τα παραρτήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «θυσιάστηκαν» στον βωμό της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι δεν αξιοποιήθηκε πρόταση της κυβέρνησης Παπαδήμου στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ κεφαλαίων των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Επίσης, μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τους χαιρετισμούς όλου του ελληνικού λαού, που τον παρακολουθεί αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδεύουν στην Κύπρο, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.