Ηλιόπουλος σε Ζούλα: Απολύτως κατανοητός ο φόβος σας για ντιμπέιτ

«Δεν συναρτάται από τον κ. Τσίπρα το νέο πρόσωπο της Κομισιόν, μην γελιόμαστε» είπε ο διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:07
25/06/2019
Ηλιόπουλος σε Ζούλα: Απολύτως κατανοητός ο φόβος σας για ντιμπέιτ
9
loading

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν το πρωί στην ΕΡΤ, οι κ.κ. Νάσος Ηλιόπουλος και Κωνσταντίνος Ζούλας, με βασικό θέμα αντιπαράθεσης, το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ν. Ηλιόπουλος: «Φόβος στον προγραμματικό διάλογο»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ημερομηνίες που έχουν προταθεί, δέχεται να πάει στο ντιμπέιτ και καλεί και τη ΝΔ να ανταποκριθεί. «Υπάρχει φόβος της ΝΔ στον προγραμματικό διάλογο. Είναι απολύτως κατανοητός. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει, μέσα σε μια εβδομάδα, να ακυρώσει το φορολογικό του πρόγραμμα, έχει καταφέρει να πει ότι θα εφαρμόσει πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών, το να ακυρώσει τα ντιμπέιτ, δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα», είπε ειδικότερα ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος ρωτήθηκε αν «είναι τελειωμένη υπόθεση το debate». «Εμείς και στις ημερομηνίες που έχουν προταθεί δεχόμαστε να πάμε στο ντιμπέιτ και καλούμε και τη ΝΔ να προσέλθει», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Ζούλας: Μαξιμαλιστικοί και προσβλητικοί όροι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών», ανέφερε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζούλας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξ αρχής έθετε μαξιμαλιστικούς όρους, προσβλητικούς για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. «Να μην λέμε ψέματα. Η προγραμματισθείσα ημερομηνία ήταν η 1η Ιουλίου. Σε αυτήν είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα. Αιφνιδίως, μεταξύ μας αντηλλάγη ένα τηλέφωνο και κατανοήσαμε ανθρωπίνως ότι ο κ. Τσίπρας θα ήταν κουρασμένος λόγω της Συνόδου Κορυφής. Διαπίστωσα από την αρχή των συζητήσεων μια απροθυμία και θα έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε ένα ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση», είπε ο Κωνσταντίνος Ζούλας και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Ηλιόπουλο: «Ξαφνικά, χθες προκύπτει ότι ο κ. Τσίπρας μπορούσε την 1η Ιουλίου. Εμείς είπαμε ναι, είπαμε ναι και στην 27η και στην 28η Ιουνίου. Οπότε να μας καταλογίζετε την ευθύνη της ακύρωσης δεν ευσταθεί».

Ο κ. Ζούλας εξέφρασε τη γνώμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να προσέλθει στο ντιμπέιτ των πέντε αρχηγών, παρά την επικείμενη Σύνοδο. «Ο κ. Τσίπρας γνώριζε, κάποια στιγμή, ότι θα γίνει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής. Προφανώς θα επέστρεφε κάποια στιγμή το πρωί ή αργά το βράδυ. Δεν συναρτάται από τον κ. Τσίπρα το νέο πρόσωπο της Κομισιόν, μην γελιόμαστε. Θα μπορούσε να αφήσει κάποιον στο πόδι του, όταν θα βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, εννοώ δεν θα κρέμονταν όλοι από τα χείλη της Ελλάδος για το ποιος θα οριστεί. Μπορούσε κάλλιστα να φύγει όταν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις και να αφήσει τον αντιπρόεδρο στη θέση του. Σας λέω απλά ότι δεν εξαρτάται από τη χώρα ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος», είπε ο κ. Ζούλας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στο ερώτημα αν για τη ΝΔ έχει τελειώσει η υπόθεση ντιμπέιτ, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ απάντησε ως εξής: «Πιστεύω πως ναι. Δεν είναι δυνατόν πια να βρεθεί κοινή ημερομηνία. Διότι την τελευταία στιγμή, όταν προτάθηκε ξανά η 1η Ιουλίου, εμείς είπαμε 'ναι', το ΚΙΝΑΛ είπε 'ναι', η Ένωση Κεντρώων είπε 'ναι' αλλά θα έπρεπε να αλλάξει 3η φορά τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης το ΚΚΕ και γι΄αυτό αντέδρασε. Μην ευτελίσουμε μια διαδικασία. Έχουν βγάλει και πρόγραμμα, έχουν βγάλει αφίσες οι άνθρωποι, εγώ τους καταλαβαίνω απολύτως, διότι εξαιτίας αυτών πισωγυρισμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε όλη αυτή η συζήτηση και όλη αυτή η διαπραγμάτευση τις τελευταίες ώρες».

Στη συνέχεια δε, ο κ. Ζούλας επανέλαβε, «εξ αρχής, διέγνωσα και κατάλαβα ότι υπάρχει μια απροθυμία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε μαξιμαλιστικούς όρους διεξαγωγής του debate. Θα έλεγα ότι ήθελε να μετατρέψει το ντιμπέιτ των 5 σε ένα ντιμπέιτ των 2. Και σε αυτό αντέδρασαν και τα μικρότερα κόμματα και θα έλεγα ότι ορθώς αντέδρασαν διότι είναι προσβλητικό, ένα ντιμπέιτ των 5 να το μετατρέπεις σε ντιμπέιτ των δύο», είπε και πρόσθεσε: «Με τους όρους που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαμε πει να είναι ένα ντιμπέιτ δύο ωρών, θα γινόταν ντιμπέιτ Μπεν Χουρ. Ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών μέσα σε ένα debate των πέντε, είναι προσβλητικό για τους υπολοίπους. Η φράση αυτή δεν είναι δική μου. Ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι ντιμπέιτ δύο κομμάτων, δύο αρχηγών, είναι προσβλητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας. Το έλεγε όταν ήταν μικρότερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή είναι η φράση».

«Η πολιτική δύναμη η οποία πηγαίνει στη συζήτηση και λέει 'δέχομαι στις 26 Ιουνίου, δέχομαι τις 27, δέχομαι τις 28, δέχομαι τις 29, δέχομαι τις 2 Ιουλίου και όταν δεν βρίσκεται καμία λύση σε αυτό, αναγκάζεται να κάνει πίσω, ακόμα και από το αρχικό της αίτημα, και λέει ακόμα και 1η Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, σίγουρα δεν είναι μια δύναμη που αποφεύγει το ντιμπέιτ. Ή να το πω αλλιώς, έχω κάνει την μεγαλύτερη μπλόφα της ζωής μου, δηλαδή να προτείνω επτά ημερομηνίες», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν δέχθηκε όλες τις ημερομηνίες. Οποιαδήποτε ημερομηνία πρότεινε η ΝΔ, εμείς τη δεχθήκαμε. Οποιαδήποτε ημερομηνία πρότεινε το ΚΙΝΑΛ τη δεχθήκαμε. Οποιαδήποτε ημερομηνία πρότεινε το ΚΚΕ τη δεχθήκαμε, δεν ευθυνόμαστε εμείς που κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω».

«Εσείς ευθύνεστε που αναβάλλατε το debate που ήταν προγραμματισμένο κύριε Ηλιόπουλε. Μας είπατε για αντικειμενικούς λόγους και αυτοί οι αντικειμενικοί λόγοι εξέλιπαν χθες», αντέτεινε ο κ. Ζούλας.

«Είμαστε οι μόνοι που κάναμε βήμα πίσω. Όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε πως αντιμετωπίζει η ΝΔ τα εθνικά θέματα. Δηλαδή το γεγονός ότι έχουμε μια Σύνοδο Κορυφής η οποία θα αποφασίσει τα κεντρικά πρόσωπα για την επόμενη μέρα της Ευρώπης, κατανοώ την πικρία σας γιατί χάσατε τον Βέμπερ, έναν άνθρωπο που έχει στοχοποιήσει τη χώρα, έναν άνθρωπο που έχει επιτεθεί στον ελληνικό λαό, η πολιτική δύναμη που έχει προτείνει πέντε ημερομηνίες, σίγουρα δεν πάει για μπλόφα», επέμεινε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζούλας ρωτήθηκε για ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών. «Ντιμπέιτ των δύο γίνεται σε προεδρικά συστήματα, όταν υπάρχουν δύο υποψήφιοι. O ΣΥΡΙΖΑ έθετε όρους που θα παραβίαζαν την ίση μεταχείριση των πολιτικών αρχηγών, επεδίωκε μια προσβλητική διαδικασία, μέσω των όρων που ήθελε να θέσει. Η διαδικασία πρέπει να έχει ίσους όρους, αυτό σημαίνει δημοκρατία», είπε ο κ. Ζούλας και ανέφερε ότι ένας από τους όρους που έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα παραβίαζαν την ισότιμη μεταχείριση, ήταν οι ελεύθερες ερωτήσεις που θα κατευθύνονταν, εκ των πραγμάτων, όλες στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη.

«Έναν άνθρωπο, ο οποίος λέει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα, δεν μπορείς να τον πάρεις σοβαρά. Η συζήτηση έχει γίνει 42 φορές στη Βουλή. Με έναν άνθρωπο που διαστρεβλώνει συστηματικά και ενσυνείδητα τις απόψεις τη ΝΔ, δεν έχει νόημα ο διάλογος. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά και επαναλαμβανόμενα διαστρεβλώνει τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη και λυπάμαι που το λέω ότι πολύ συχνά μετέχει και η ΕΡΤ σε αυτή τη διαστρέβλωση», είπε επίσης ο κ. Ζούλας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ρε, σου λέει αφού δεν σε βολεύει

  διάλεξε όποια μέρα θέλεις! Τί δεν καταλαβαίνεις; Ή μάλλον.... Τί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Κότες λυρατες φούστα μπλούζα

 2. avatar Delirium tremens

  Υπάρχει λόγος που ο Μητσοτάκης δεν τολμά να αντιμετωπίσει πολιτικά τον πρωθυπουργό... Μακριά από το προστατευμένο περιβάλλον του Σκάι, θα αναγκαστεί να αποκαλύψει τι μας ετοιμάζει, τι μας περιμένει αν βγει στις εκλογές. Και τότε πάπαλα...

  1. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

   @ Delirium tremens:
   Γνωριζω οτι ο κ. Μητσατακης φλομωσε τον αλεξιο
   στις φαπες 42 φορες μεσα στη Βουλη.........
   Δεν πρεπει να εχεις μεγαλο IQ για να βγαλεις
   μερικα λογικα και απλα συμπερασματα.......
   Ενας ψευτης και αγραματος περιορισμενης πνευματικης ικανοτητας
   ¨αντρας" σαν τον αλεξιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ..

 3. avatar Νεοι Δουλοι του Κουλη

  Αμα δεν φοβοταν ο Κουλης θα τολμουσε το ντιμπειτ.Απλα ειναι τα πραγματα,ολα τ'αλλα ειναι φθηνες δικαιολογιες!!!

 4. avatar k x

  Ναι βρε επρεπε να αφησει τις υποχρεωσεις που εχει σαν πρωθυπουργος.Επιτηδες διαλεξατε την ημερα νουδουλες ορφανα του βενιζελου και αριατεροι της πρωην Σοβιετικης Ενωσης ο καθενας θελει ενα κομματι.
  Κ καλα κανετε εμποριο εχετε κανει την πολιτικη.
  Τα προβατα που σας ψηφιζουν? Ποσο ανοητα ειναι?

 5. avatar Ο Μεσημερας

  Αχχ Καλέ! Σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν!!!

 6. avatar Ρε χθεσινοι τί εξακολουθείτε

  Καί ψάχνετε να βρείτε δεν τη καταλάβατε τή φαπα πού προεισπραξατε?

 7. avatar Ανίκητος

  Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!

 8. avatar Κανένας

  Δεν έχει κανένα λόγο ο Μητσοτάκης να πάρει μέρος σε κοκορομαχία με τον τσίπρα. Στο κάτω κάτω, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Όσον αφορά εμάς τους πολίτες, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή για το ντιμπέη (Αλέφαντος).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει