Την άποψή του για τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό εκφράζει σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ μιλάει για την προετοιμασία της ΡΙΚΣΣΥ.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του κόμματος του: «Χρειάζεται άμεση δράση για την οικονομία και στήριξη των επιχειρήσεων χωρίς αναστολές και δημαγωγίες, όπως να διώκεις έναν επιχειρηματία που χρωστάει 5.000 ευρώ στην Εφορία.

Πρέπει να μιλήσουμε για μια ομοσπονδιακή ενωμένη πολιτικά Ευρώπη, κάτι που δεν το ακούμε από το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, θα προχωρήσουμε σε ένα όχι αρχηγικό κόμμα, η ηγεσία του οποίου θα είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας ανθρώπων, που κατά 80% ή 90% θα είναι απολύτως νέα πρόσωπα».

Στην ερώτηση πώς κρίνει τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό ο κ. Λοβέρδος απαντά: «Έχει δύο όψεις. Ήμουν από τους πρώτους που είχα πει να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση και με τον Αντώνη Σαμαρά και είχα ακούσει πολλά… Είχα πει να μπούμε ως ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές στην κυβέρνηση Σαμαρά με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά ζητώντας μόνο αναπτυξιακά υπουργεία. Δεν έγινε. Είχα πει ότι αλλάζει η στάση των εταίρων μας στην Ε.Ε. για εμάς και αυτό είχε γίνει επειδή ο κ. Σαμαρά μετατόπισε πάλι την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης, με τη Γερμανία και τη Γαλλία.

 Ωστόσο, μετά τη χρηματοδότηση της χώρας η κυβέρνηση Σαμαρά, ειδικά από τον Δεκέμβριο, δεν εργάζεται. Ο πρωθυπουργός δεν είναι φυγόπονος, αλλά δεν έχει σχέδιο, και επιπλέον, όταν έχεις μια κυβέρνηση τέσσερις μήνες υπό ανασχηματισμό, δεν δουλεύει κανένας».