Σε τροχιά προετοιμασίας για τις εθνικές εκλογές έχουν εισέλθει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Περιμένουμε την προκήρυξη, ήδη όμως τρέχουμε με εισηγήσεις για να προλάβουμε και τα συλλογικά όργανα» επισήμανε η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας, Πόπη Μπαλλά, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής η οποία ενέκρινε πιστώσεις για την προμήθεια εκλογικού υλικού. Στο υλικό αυτό περιλαμβάνονται γραφική ύλη και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

«Θεωρούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές» είπε η κ. Μπαλλά και τόνισε πως είναι «η πρώτη φορά που έχουμε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από μια τόσο βαριά διαδικασία, αμέσως μετά, εθνικές εκλογές». Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι η Περιφέρεια αναμένει και τον νέο εκλογικό κατάλογο με τα επικαιροποιημένα στοιχεία ως τις 30 Απριλίου.

Η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας γνωστοποίησε άλλωστε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το Πρωτοδικείο, αύριο το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των πρακτικών με τα ψηφοδέλτια.