Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στην Καλαμάτα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο υπουργός Εσωτερικών» είπε μετά την ψηφοφορία «έχει την θεσμική υποχρέωση να δίνει το παράδειγμα για την ανάγκη παρουσίας στην εκλογική διαδικασία. Ολοκληρώνεται μία επίπονη δουλειά, ήταν μια προσπάθεια συντονισμού που στέφθηκε με επιτυχία παρά τα προβλήματα και όσοι συμμετείχαν κατανόησαν το βαθμό δυσκολίας αυτής της προσπάθεια που έγινε».

Ο κ. Χαρίτσης έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που με υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος, όπως ανέφερε,  βοήθησαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα.

«Είναι σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές οι οποίες με την απλή αναλογική θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από συνεργασία να προχωρήσουν σε μια νέα δουλειά που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τοπικών κοινωνών. Είναι κρίσιμη εκλογή που πολιτικά θα κρίνει το μέλλον της αυτοδιοίκησης για πολλά χρόνια» είπε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος στις Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου όπου δεν έχει συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: