Εκλογές 2019: Ψήφισε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου

«Πρωτόγνωρες» οι τέσσερις κάλπες, σχολίασε


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:25
26/05/2019
Εκλογές 2019: Ψήφισε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου
1
loading

Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, όπως  δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης.

«Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο των τριών περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης. Όποια μικρά προβλήματα υπάρχουν τα αντιμετωπίζουμε, όπως και κάθε άλλη φορά, δεν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό» δήλωσε η υφυπουργός.

«Είναι μια μέρα που έγινε κάτι πρωτόγνωρο τέσσερις κάλπες στημένες. Παρόλα αυτά τα προβλήματα είναι πολύ μικρά, πολύ αναμενόμενα, τα βλέπουμε και τα αντιμετωπίζουμε σε κάθε περίπτωση» πρόσθεσε η κ. Χατζηγεωργίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η υφυπουργός άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, περιμένοντας τη σειρά της στην ουρά, ενώ χαιρέτισε πολίτες, ψηφοφόρους και υποψήφιους, καθώς και συμμετέχοντες στη διαδικασία των εκλογών.

«Σήμερα είναι μια μέρα δημοκρατίας, μια μέρα συμμετοχής. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης, για το ποια Ευρώπη θέλουν, αλλά ταυτόχρονα έχουν να αποφασίσουν και για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών τους, για το ποια περιφέρεια, ποιο δήμο, ποια τοπική κοινότητα θέλουν» είπε αφού ψήφισε η υφυπουργός και συνέχισε: «Άρα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μέρα χαράς, μια μέρα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες με τη ψήφο τους να αποτυπώσουν την πρόταση τους για το μέλλον τόσο του τόπου τους, όσο και της Ευρώπης και είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar kyrik

    Κρατούσε την ομπρέλα όταν πήγε να ψηφίσει?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει