Για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους εργαζομένους μίλησε τηλεφωνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Έδωσε ένα περιθώριο διαπραγματεύσεων σήμερα για τις ειδικές κατηγορίες αλλά ξεκαθάρισε ότι «Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος», διευκρινίζοντας ότι «Έχεις ορισμένες ομάδες, οι οποίες με το νέο μισθολόγιο, δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Έχουν λάβει τέτοια εξειδίκευση, που είναι πολλοί απαραίτητοι. Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε παραπάνω. Μιλάω για συγκεκριμένα παραδείγματα. Εκεί πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα. Ασχέτως, αν από γενικής παιδείας φτάσανε μέχρι το απολυτήριο Λυκείου».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ακόμη ότι «πώς να τα συζητήσεις αυτά όταν σου λένε ότι όλα ή τίποτα και παραλύουν την Αθήνα;», παρά το γεγονός ότι χθες προτάθηκε στην κυβέρνηση να συζητήσει με τους απεργούς.

Και θέλει να πιστεύει, όπως είπε, ότι οι συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν άμεσα. «Το συντομότερο δυνατό. Δεν γνωρίζω πόσοι εργαζόμενοι χρειάζονται για να δουλέψει.

Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα έχει ρυθμιστεί το ζήτημα». Τόνισε δε ότι «Με απασχολεί ότι και σήμερα οι συμπολίτες μου ταλαιπωρούνται. Ορισμένοι επιμένουν να βάζουν το ατομικό πάνω από το συνολικό. Όλοι έχουν θυσιάσει».

Και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής αλλά σε κάθε συνασπισμό, όπως είπε, υπάρχουν και αντιθέσεις που λύνονται. «Η κυβέρνηση είναι ενιαία από την άποψη ότι μόνο αυτή η πολιτική μπορεί να ακολουθηθεί. Δεν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση. Σε κάθε συνασπισμό είναι φυσικό να συμβαίνουν αυτά», κατέληξε.