Τη θέση του ότι δεν έσβησε τα ονόματα των τριών εξαδέλφων του που είχαν τα χρήματά τους στην HSBC της Γενεύης από τη λίστα Λαγκάρντ επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπακωννσταντίνου, ο οποίος επιχείρησε να δώσει απάντηση σε ένα προς ένα τα ερωτήματα με τα οποία εγκαλείται.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και τόνισε ότι: «Δεν έχασα το CD το έδωσα στη γραμματέα μου για φύλαξη. Λυπάμαι που η αστοχία μου έδωσε λαβή να αμφισβητηθεί όλη η προσπάθεια».

«Δεν εμπλέκομαι στην αλλοίωση. Το USB από το οποίο λείπουν δεν είναι αυτό που έδωσα» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Θα ήταν παράλογο και βλακώδες να το κάνω, δεν είχα λόγο. Δε θα μπορούσα να αφαιρέσω 10-20 ονόματα αν ήθελα να το κάνω για να θολώσω τα νερά;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τόνισε ακόμη πως το επίμαχο USB «δεν ήταν αυτό που παρέδωσα, αλλά ένα άλλο που δημιουργήθηκε ένα μήνα αφού είχα αποχωρήσει από το ΥΠΟΙΚ. Ποιες είναι λοιπόν οι ενδείξεις ότι εμπλέκομαι;»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ακόμη: «Ποτέ δεν είχα προστάτες και πελατείες – Αντιθέτως υπάρχουν πολλοί που δεν τους έκανα τη χάρη. Δεν εύχομαι στο χειρότερο εχθρό μου να ζήσει αυτό που ζω εγώ και η οικογένεια μου. Εδώ και καιρό έχω στοχοποιηθεί».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι «η διαγραφή των 3 και μόνο ονομάτων των συγγενών μου παραπέμπει σε προσπάθεια ενοχοποίησής μου». Κατά την άποψη του κ.Παπακωνσταντίνου «αυτό που πραγματικά συνέβη είναι πως έμαθα για τα 3 αυτά ονόματα που έλειπαν την ίδια ημέρα που το έμαθε όλος ο κόσμος, δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου 2012»

«Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της όποιας διαδικασίας οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που ανήκουν. Και αυτό το λέω, χωρίς να θέλω να ρίξω σκιά σε κανέναν. Αν και στη δική μου περίπτωση, το τεκμήριο αθωότητας έχει καταπατηθεί βάναυσα, εγώ θα το σεβαστώ και δεν θα κατασκευάσω εκ των προτέρων σενάρια ενοχοποίησης κανενός», είπε ο πρώην υπουργός.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Είναι φανερό ότι κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο – ο άνθρωπος στον οποίον θα χρεώσουν όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Την οργή του κόσμου για τις δυσκολίες που περνάει».

«Δεν είμαι απλώς αθώος. Είμαι το αντικείμενο μιας χοντροκομμένης και εξόφθαλμης προσπάθειας ενοχοποίησης. Δεν με ενδιαφέρουν οι παραγραφές. Με ενδιαφέρει το όνομά μου να είναι καθαρό – και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν. Και στο τέλος η αλήθεια θα δικαιωθεί. Κι αυτή την αλήθεια πρέπει να τη βλέπουμε κατάματα, αντί να κατασκευάζουμε ενόχους», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή