Μία περίεργη σύμπτωση εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς «τσεκάροντας» τις ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν οι μετεγγραφές του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ.

Την 8η Ιουλίου του 2011, ημερομηνία κατά την οποία φέρεται ότι έγινε η μετεγγραφή και η δημιουργία του USB που παρέδωσε ο κ. Ιωάννης Διώτης στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, οι δύο τους συμμετείχαν σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Διώτης έχει καταθέσει ότι παρέδωσε το στικάκι στον κ. Βενιζέλο στις αρχές Αυγούστου 2011. Υπό το φως των νέων δεδομένων όμως δημιουργούνται ευλόγως τα εξής ερωτήματα:

-Πώς είναι δυνατόν κανείς από τους συμμετέχοντες σε μία σύσκεψη για τη φοροδιαφυγή να μην αναφέρθηκε στην «απενεργοποιημένη» λίστα, την οποία είχε ζητήσει η χώρα μας από τις γαλλικές αρχές.
-Πόσο συμπτωματικό είναι όντως το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από την απογευματινή σύσκεψη, κάποιος αντέγραψε το περιεχόμενο της λίστας και ποιος μπορεί να είναι αυτός ο κάποιος.

Ερωτήματα που δεν μπορούν παρά να ερευνηθούν.