Ασφυκτικός είναι πια ο χρόνος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς λήγει σε λίγες ώρες η διορία που έδωσε ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο για να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, απειλώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα τον διαγράψει.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και συμμετέχει πλέον στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, στις 10 το πρωί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα διαγραφεί. Το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς θα μείνει μεν με πέντε βουλευτές, που είναι το όριο για να συγκροτείται Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά ο ένας από τους πέντε, ο Αριστείδης Φωκάς, έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα.

Το θέμα θα τεθεί σήμερα ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος θα ενημερώσει τη Διάσκεψη για την ομόφωνη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου για το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Το βάρος, στους ΑΝΕΛ, πέφτει τώρα στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα λάβει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου. «Θα πρέπει να σεβαστεί τον πρόεδρο, ήρθε η ώρα να είναι κοντά στους Ανεξάρτητους Έλληνες και να βοηθήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, να έρθει πίσω» τόνισε ο κ. Φωκάς στην τηλεοπτική του συνέντευξη.