Υπουργοποιήθηκε πολιτικός που αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «θλιβερό» και “προκλητικά αμοραλιστή, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Κύριε Τσίπρα αν είχατε συναίσθηση των ευθυνών σας δεν θα κάνατε αυτούς τους χειρισμούς στο εθνικό θέμα. Κάνατε την εξωτερική πολιτική εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας.

Είναι αλήθεια ότι πολλά κόμματα – και η ΝΔ – το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί τη συνεργασία βουλευτών. Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις.

Αυτή η κατάντια, η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι προκαλεί τη γενική αποστροφή. Ενοχλεί βαθιά πολίτες, και πολλούς που πίστεψαν εσάς κ. Τσίπρα και τα συνθήματά σας, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Είχατε το θράσος να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες. Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Αλλά ποιος ζητά τα ρέστα; Εσείς που χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας;, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης .