Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων για να υπάρξει συμφωνία στα εργασιακά, την ώρα που η ΔΗΜΑΡ επιμένει σθεναρά στην άρνησή της να αποδεχτεί τις προτάσεις της τρόικας. Τη Δευτέρα το ελληνικό πρόγραμμα συζητείται στο Euro Working Group κι εφόσον υπάρξει συμφωνία, το θέμα θα απασχολήσει την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Τετάρτη.

Τα μέτρα θα συζητηθούν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, και μάλιστα σε ένα άρθρο. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ευαγ. Βενιζέλο, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να κλείσει το πακέτο μέτρων με την συμβιβαστική φόρμουλα στα εργασιακά που αντιπρότεινε η τρόικα χωρίς την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ όμως από πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαρρέει -χωρίς κανείς να γνωρίζει αν είναι γεγονός ή μέσον πίεσης- ότι η τρόικα μετά την μη αποδοχή της συμβιβαστικής πρότασης που έκανε στα εργασιακά προτίθεται να την αποσύρει επιστρέφοντας στην αρχικές διατυπώσεις και απαιτήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχτεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. «Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο χρόνος πάντως μετρά αντίστροφα καθώς οι εργασίες του Euro Working Group συνεχίζονται τη Δευτέρα και εάν υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θεωρείται πιθανή συνεδρίαση του Εurogroup για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.