Την 20η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων θα φιλοξενήσει στην έδρα της Κεντρικής του Επιτροπής, στον Περισσό, το ΚΚΕ. Αυτή θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ζωής και δράσης του κόμματος.

Θέμα της Συνάντησης είναι «Η σύγχρονη εργατική τάξη και η συμμαχία της. Τα καθήκοντα της πολιτικής της πρωτοπορίας – των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων- στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τα δικαιώματα των εργατών και των λαών, για την ειρήνη, το σοσιαλισμό». Τις εργασίες της Συνάντησης θα ανοίξει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Παρασκευή (23/11) και ώρα 10 το πρωί.

Τη συμμετοχή τους στις εργασίες της 20ης Διεθνούς Συνάντησης έχουν δηλώσει 91 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 73 χώρες του κόσμου. Επίσης, τη Δευτέρα (26/11) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, όπου συμμετέχουν 29 κόμματα από τη γηραιά ήπειρο.