Το συνολικό πακέτο μέτρων -παρά τα μισόλογα των κ.Κουβέλη και Βενιζέλου- έκλεισε στην σημερινή συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού.

Είναι φανερό ότι τώρα αρχίζει η καθ αυτή επικοινωνιακή διαχείριση του πακέτου καθώς αυτό είναι κυριολεκτικά πακέτο μέτρων σοκ για την ελληνική κοινωνία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο ο κ.Κουβέλης όσο και ο κ. Βενιζέλος προέβαλαν το θέμα μιας πιθανής επιμήκυνσης ως αντίβαρο στα μέτρα ενώ με την ίδια έμφαση προέβαλαν και το θέμα της ρήτρας αντικατάστασης προϊδεάζοντας ότι αυτή θα είναι η πολιτική και επικοινωνιακή γραμμή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το ερώτημα είναι αν ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει εικόνα από την ΕΕ για ευνοϊκή στάση στο θέμα της επιμήκυνσης ή είναι μια ακόμα ευχή της ελληνικής πλευράς.

Ο πρωθυπουργός πάντως σύμφωνα με πηγές του μεγάρου Μαξίμου θα θέσει το θέμα της επιμήκυνσης στην σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα έρχεται η τρόικα ουσιαστικά για την «υπογραφή» του τελικού πακέτου ενώ την Δευτέρα το υπουργείο οικονομικών καταθέτει στην Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού στο οποίο θα καταγράφονται και τα μέτρα του νέου πακέτου. Διίστανται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για το εάν το πακέτο θα έρθει στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα ή μετά την συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Είναι φανερό ότι εάν στο Eurogroup υπάρξει μια θετική προσέγγιση στο θέμα της επιμήκυνσης αυτό θα δώσει στον κυβερνητικό συνασπισμό επιχειρήματα για την όσο το δυνατόν ανώδυνη πολιτικά ψήφιση του πακέτου από την κυβερνητική πλειοψηφία.