Να παραδώσει το ΣΔΟΕ στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, τα στοιχεία των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την συνεδρίαση της Βουλής, μετά το θέμα που έχει ανακύψει για τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Σοφία Βούλτεψη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΔΟΕ χαρακτηρίζοντας το Σώμα ως «ρουφιανομάγαζο», σημειώνοντας ότι πρέπει να κάνει τη δουλειά του και «να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές».

«Το ΣΔΟΕ αυτή τη στιγμή θα στείλει όχι πόρισμα, αλλά κάποιους ελέγχους στην εισαγγελία. Δεν προκύπτει τίποτα. Στο μεταξύ, όμως, το καρφί βγήκε, αλλά η τρύπα έμεινε. Εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής και οι πραγματικοί κλέφτες, που δεν είναι μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, τρίβουν τα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλέστηκε το νόμο 4065 του 2012 για να σημειώσει ότι το ΣΔΟΕ έχει υποχρέωση να παραδώσει τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής, αλλιώς «ο κ. Στασινόπουλος παρανομεί». Απαίτησε, επίσης, γρήγορη δικαστική εκκαθάριση κι όχι οι υποθέσεις να σαπίζουν στα συρτάρια για χρόνια και να μην βγαίνει τίποτα.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ακόμη πως η ανάμειξη του Προέδρου της Βουλής δημιουργεί σοβαρή πολιτική και θεσμική επιλογή.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έθεσε το θέμα, ζητώντας άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία απαιτεί να μην υπάρχουν σκιές».