Ασφυκτική προθεσμία για ολοκλήρωση της κατάρτισης του προσχεδίου Προϋπολογισμού του 2013 μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έχουν λάβει οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στόχος είναι να κατατεθεί στην Βουλή το αργότερο έως τις αρχές της επομένης εβδομάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασική εκκρεμότητα για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα υιοθετηθεί για τη διετία 2013 και 2014 , κάτι για το οποίο αναμένεται διαβούλευση με την τρόϊκα.

Ήδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει λάβει από τα υπουργεία στοιχεία και εκτιμήσεις για τα προσδοκώμενα έσοδα την τριετία 2013 -2016, αλλά και δεδομένα και προβολές για την εξέλιξη των δαπανών σε βάθος τριετίας.

Για την κατάρτιση των σχετικών εκθέσεων ελήφθησαν υπ’ όψη οι πλέον επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις (ρυθμός ανάπτυξης, ανεργία, πληθωρισμός, κλπ), οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αλλάξουν στα πλαίσια των διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Οι τελικές προτάσεις για δαπάνες και έσοδα θα χρησιμοποιηθούν και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) το οποίο πρόκειται να επικαιροποιηθεί για την περίοδο 2013-2016.