Καμμένος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πόρτα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

Το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού AUSA 2018 εγκαινίασε ο υπουργός Άμυνας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:38
08/10/2018
Καμμένος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πόρτα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια
7
loading

Το μήνυμα πως η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσω της δημιουργίας νέων συνεργασιών και διακρατικών συμφωνιών συμβάλει στην έξοδο από τη κρίση αλλά και στην ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού AUSA 2018 στην Ουάσινγκτον.

«Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση, συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την Ελλάδα σαν επίκεντρο πλέον στο γεωπολιτικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου στο κομμάτι της αμυντικής βιομηχανίας πρώτα», ανέφερε ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο ΥΠΕΘΑ χαρακτήρισε το επίπεδο της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ως «εξαιρετικό», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη στήριξη που παρείχαν στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι «τώρα βγαίνουμε από την κρίση και η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πόρτα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή». Παράλληλα υποστήριξε πως αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέες συνεργασίες ανάμεσα στις αμερικανικές εταιρίες και τις αντίστοιχες ελληνικές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση πως οι νέες διακρατικές συμφωνίες και προμήθειες υλικού από τις ΗΠΑ αναβαθμίζουν την αμυντική βιομηχανία και δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τεχνολογικά τα νέα μέσα που είναι μέρος της αμερικανικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Αν Κατάλντο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μια από τις παλαιότερες και ισχυρότερες συμμαχικές χώρες, τονίζοντας ότι υπάρχουν προοπτικές για την περαιτέρω αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Εργαζόμαστε από κοινού για τους ίδιους στόχους. Και τώρα θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη συνεργασία, να χτίσουμε πάνω στον στρατό, να χτίσουμε πάνω στην επιστήμη και την τεχνολογία και να χτίσουμε πάνω στη βιομηχανική συνεργασία.

Τη συνδιοργάνωση του ελληνικού περιπτέρου είχαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, είπε πως «ο στόχος είναι απλός και διττός. Αφενός να ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο, αλλά παράλληλα να φέρουμε σε επαφή την ελληνική αμυντική βιομηχανία με τους κολοσσούς τις παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας και να δημιουργήσουμε προοπτικές για καινούργιες θέσεις εργασίας και για ανάπτυξη στη χώρα».

Ο κ. Καμμένος θα έχει αύριο συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στρατηγό Τζέιμς Μάτις, ενώ λίγο νωρίτερα θα επισκεφθεί και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Γουές Μίτσελ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar σιντι

  Και τωρα τι ειναι??

 2. avatar Αναβάθμιση στο μονόπλευρο δώσιμο:περισσότερες βάσεις, διευκολύνσεις, κατασκοπείες, επιτηρήσεις, αναγνώριση S300

  Κανένα f35 θα δώσουν; Οι Τούρκοι τους φτύνουν και θα τους δώσουν 100. Ξεφτίλα.

 3. avatar Δε μου λες

  Στολή Πορτιέρη Καζίνου έχεις ? ... πλησιάζουν κι οι μεγάλες Αποκριές
  Κι έτσι θα Πας στις ΕΚΛΟΓΈΣ ?

 4. avatar Jefferson

  Σύμμαχοι των χωρών Αμερικάνοι

 5. avatar Στα

  Στα αυτά μας προδότη

 6. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,
  αλλα' χωρις το ''Μακεδονικο'' ΠΑΡΑΘΥΡΟ των Σκοπιων !

 7. avatar Πρώτη φορά

  Βλεπω χ[...] να καυχιέται ότι η χώρα του θα γίνει προτεκτοράτο των μακελάρηδων Αμερικανών

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει