Στα χέρια του Ζάεφ η επίσημη πρόσκληση από το ΝΑΤΟ

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, τονίζει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ


ΚΟΣΜΟΣ
17:32
12/07/2018
Στα χέρια του Ζάεφ η επίσημη πρόσκληση από το ΝΑΤΟ
63
loading

Την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών παρέδωσε στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε μια ειδική τελετή, οι κ. κ. Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.

Ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή και συνεχάρη τον πρωθυπουργό Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτιρείο Ειδήσεων.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.

«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση που απηύθυναν στη χώρα του, λέγοντας ότι είναι μια «ιστορική απόφαση για τη χώρα μου και τους πολίτες της», μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών.

Ο Ζ. Ζάεφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ που βοήθησαν στο όραμα της πΓΔΜ.

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στο μέλλον, προσέθεσε ο Ζ. Ζάεφ και ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ για τη στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας του.

Τέλος, ο Ζ. Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να γιορτάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός στις 14 Ιουλίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

63
σχόλια
 1. avatar Η ΚΝΕ τρολάρει τον Τσίπρα για την παρουσία του στο ΝΑΤΟ

  Στο βίντεο περιλαμβάνεται μία συνέντευξη του πρωθυπουργού πριν τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός, να δηλώνει ότι «το ΝΑΤΟ είναι ένας μηχανισμός χωρίς λόγο ύπαρξης». Εν συνεχεία περιλαμβάνεται άλλη δήλωση του στη ΔΕΘ που ανέφερε ότι «δεν αλλάζω θέσεις σαν τα πουκάμισα».
  https://www.youtube.com/watch?v=9aitIM370XM

 2. avatar Albatros

  Τώρα που και γερμανικές εφημερίδες διαλαλούν το επίτευγμα, είμαι ήσυχος! Ήρθε και έδεσε το γλυκό! Πρέπει να είμαι εκ γενετής ανίατα ηλίθιος (Μακεδονικά: сосема глупаво) για να μην κατανοώ, και μαζί με μένα και άλλοι πολλοί, την προσπάθεια που καταβάλει το Μαξίμου να μας πείσει να φάμε όλο την μερίδα του σερβερισθέντος σανού (μέχρι και βίντεο κυκλοφορεί). "Oh! tempora, oh! mores!"

 3. avatar Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο… «Μουντιάλ» των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών

  Το 2010 η Ελλάδα δαπάνησε το 2,64% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες. Την επόμενη τετραετία, μέχρι το 2014, το ποσοστό μειώθηκε σταδιακά φτάνοντας το 2,20% το 2014. Με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, οι δαπάνες άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα: 2,31% το 2015 και 2,41% το 2016.

  Αξιοσημείωτο είναι ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων επτά χρόνων της οικονομικής κρίσης (2010-2017), παρά τις μειώσεις, οι ελληνικές κυβερνήσεις (των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) διατήρησαν σταθερά τις στρατιωτικές δαπάνες πάνω από το όριο του 2%. Την ίδια, δηλαδή, περίοδο που κυριολεκτικά τσάκιζαν μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και δαπάνες για Υγεία και Παιδεία, διατηρούσαν σε υψηλό ποσοστό – παρά τις μικρές μειώσεις- τις δαπάνες για τη ΝΑΤΟική δολοφονική συμμαχία.

 4. avatar …νεΝΑΤΟνικήκαμεν! 2

  Αυτά, βέβαια, τα «βάζει ο Τσίπρας την αμερικανική στολή του», είναι κακόβουλα αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τόσο τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ακολουθεί «ανεξάρτητη» και «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, όσο και την τοποθέτηση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, του κ.Πάιατ, ο οποίος μας έχει εξηγήσει ότι όλα αυτά καθιστούν την Ελλάδα… «γεωπολιτικό μεντεσέ» στην περιοχή.

  Προφανώς – το εγγυάται αυτό ο «αριστερός» χαρακτήρας της κυβερνήσεως – ο «μεντεσές» έχει λαδωθεί να δουλεύει υπέρ των ελληνικών και λαϊκών συμφερόντων και ουχί των αμερικανικών…

 5. avatar …νεΝΑΤΟνικήκαμεν! 1

  Πρώτον: Η Ελλάδα, ικανοποίησε και επισήμως σήμερα την επιθυμία των ΗΠΑ για πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

  Δεύτερο: Η Ελλάδα με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών – όλως τυχαίως δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ανήμερα της συνόδου του ΝΑΤΟ – κοινοποίησε την έτσι κι αλλιώς δεδομένη θέση της υπέρ των Αμερικανών στο πλαίσιο των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας.

  Τρίτο: Η Ελλάδα έλαβε για μια ακόμα φορά το δεύτερο βραβείο του ΝΑΤΟικότερου των ΝΑΤΟικών παγκοσμίως καθώς είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες ΝΑΤΟικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ευγενικής αυτής συμμαχίας. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα έλαβε το πρώτο βραβείο, αφού οι Αμερικάνοι στην ουσία χρηματοδοτούν το δικό τους μαγαζί.

  Το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση φόρεσε σήμερα την αμερικανική στολή της, και μάλιστα την πιο πλουμιστή με την οποία θα μπορούσε να παρευρεθεί κυβέρνηση («αριστερή» – μην το ξεχνάμε) σε ΝΑΤΟική σύνοδο.

 6. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης

  ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ Ο ΖΑΕΦ ΣΥΣΤΉΘΗΚΕ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΒΟΡΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ. ΜΠΑΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.???? ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΊΩΝ ΜΑΚΕΔΌΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΘΕ 100 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΡΟΜΟΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ . ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΏΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΡΏΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ?

 7. avatar Αριστερος αμετανόητος

  Αφηστε την κυβερνηση να κάνει το εργω της ο Αρης Βελουχιωτης ειχε οραμα Ελλάδα χωρις συνορα .. ε τωρα μετα απω σκληρους αγωνες επιτελους... ζητο η Νικη..

 8. avatar Μια ζωη οι κομμουνιστες

  Μια ζωη οι κομμουνιστες και οι ακροαριστεροι προδοτες της πατριδας τους και του εθνους τους. Ποτε δεν καναν τιποτα και για κανεναν αν δεν συμφωνουσαν τα συμφεροντα του μπαμπα (Σταλιν κλπ.) οταν τους διναν εντολη να ξεπουλησουν την ιδια τους την πατριδα, την περιοχη που τους γεννησε η μανα τους, το καναν με πολυ χαρα, αν δεν μπορουσαν περιμεναν χρονια και το κανανε μετα. Δεν τους ενδιαφερει τιποτα αλλο, παρα απο το να κανουν οτι τους πει ο στρατηγος τους... Η πλυση εγκεφαλου που εχουν φαει δεν βγαινει απο μεσα τους ουτε σε 13909023113 χρονια. Δεν ειναι Ελληνες και δεν θελουν να γινουν Ελληνες. Ειναι κομμουνιστες. Ο λογος που το ΚΚΕ δεν ψηφισε στην ροταση μομφης ηταν ακριβως γιατι υποστηριζουν να δωθει η Μακεδονια στους "συντροφους" τους. Φυσικα επισης για να μην πεσει η κυβερνηση γιατι αμα τρωνε τα ποντικια τρωει και η ποντικομανα.

 9. avatar ΔΣ Ναρνιας

  Αυτό που έπρεπε να δώσουμε κάτι για να πάρουμε κάτι ήδη δικό μας όμως ε;

 10. avatar Μπουγάτσας

  Μέχρι χθες με το βέτο κρατούσαμε στο χέρι τα Σκόπια. Τώρα πάει και αυτή η οδός διαπραγμάτευσης, με τα παζάρια του Τσιπρα πάει και αυτό. Στο εξής οι Σκοπιανοί θα ξενερώσουν τελείως και θα κάνουν ότι θέλουν. Ποιος τους μαζεύει τωρα. Πρώτη και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ Αριστερά. Όσοι τους ψηφίσαν ας χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο

 11. avatar ΕΛΛΑΣ-ΝΑΤΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Μην ξανακούσω συριζονεολαίο-α να διαμαρτύρεται για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.
  ΘΑ ΦΑΕΙ ΡΟΧΑΛΑ!

  1. avatar mnimwn

   Σιγά θα σου πει δροσούλα , αυτοί μόνο ΧΧΧ μετά από κατανάλωση ΓΙΓΆΝΤΩΝ Καστοριάς θα καταλάβουν

 12. avatar Τι ζούμε;

  Ο ορισμός του Σουρεαλισμού.

 13. avatar Μην διαμαρτύρεστε παιδιά γιατί θα σας πούνε Ρωσόφιλους

  .Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των Αμερικανών στην περιοχή.

 14. avatar Ψυχραιμία

  Προφανώς αυτή είναι η συμφωνία και ο Τσίπρας λέει ακόμα μια φορά ψέματα
  Τι το περίεργο;

 15. avatar Λάμπρος Γ

  Δεν πιστεύω να έπεσε και κανείς από τα σύννεφα... Δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα άρα αναγνωρίσαμε Μακεδονικό έθνος. "Erga omnes ταυτότητα" - ακριβώς όπως το λέει ο Ζάεφ είναι. Η αλλαγή του ονόματος της χώρας έχει πολύ μικρό έως ανύπαρκτο βάρος μπροστά σε αυτό.

  Τα λέμε και εδώ μέσα από την αρχή αυτά.

 16. avatar Ζαεφ: Η “Μακεδονία” μπήκε στο ΝΑΤΟ

  Προσέξτε
  η "Μακεδονία" νέτο σκέτο και φόρα παρτίδα στα μούτρα των Ελλήνων

  Προσέξτε
  ΜΠΗΚΕ στο ΝΑΤΟ

  Αλλά εγώ πιστεύω ΜΟΝΟ τον Αλιέξη, τον μΠάνο και τον Σουσλώφ που δηλώνουν ότι η συμφωνία ΔΕΝ παράγει αποτελέσματα

  Γιατί, τι; Είναι τίποτε ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

 17. avatar παρτα στην μαπα

  Κοτζια Τσιπρα και ολο το μορφωμα ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ

 18. avatar Κλειώ

  Κατά τα άλλα ο Τσίπρας κορδώνονταν ότι "πήραμε πίσω το όνομα"...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει