Παρέμβαση σε τηλεοπτικό σταθμό για το θέμα των αποφάσεων του Eurogroup όσον αφορά την Ελλάδα πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, «με το να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα, όπως κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και αυτό που τους έρχεται για το επόμενο διάστημα με το νέο “κοστούμι” που τους ετοίμασε με τις συντάξεις, το αφορολόγητο και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Eurogroup».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η επίτευξη των πλεονασμάτων που έχει συμφωνηθεί να είναι στο 3,5% θα προκύψει από την αφαίμαξη του λαού, ανέφερε ότι «η αντιλαϊκή επίθεση θα είναι στο διηνεκές. Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και σε αυτήν της την προσπάθεια έχει την αγαστή συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία έχει μία ανούσια κοκορομαχία για να συγκαλυφθεί η πραγματικότητα ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς ονομάζεται τώρα, συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές που προδιαγράφονται στα μνημόνια».

Στην παρατήρηση ότι «τα μνημόνια τελειώνουν», σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής απάντησε ότι «οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν» και σημείωσε πως ο λαός δεν πρόκειται να δει ανακούφιση.

Όσον αφορά την αναδιανομή, για την οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση, με τα αντίμετρα, επισήμανε πως θα εφαρμοστούν σε βάρος αυτών, των οποίων το αφορολόγητο θα μειωθεί και «αφορά αναδιανομή από τους λιγότερο φτωχούς προς τους εξαθλιωμένους και ταυτόχρονα μία αναδιανομή προς όφελος του κεφαλαίου, αφού τα λεγόμενα αντίμετρα περιλαμβάνουν και μέτρα που πάνε απευθείας στις τσέπες των επιχειρηματιών».

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να αυξηθεί το εισόδημα του εργαζόμενου είναι να συντριβούν οι νόμοι τού Βρούτση, που οδήγησαν στη μείωση του κατώτατου μισθού και στη δημιουργία του υποκατώτατου μισθού. Ο μόνος δρόμος για να θωρακιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι να καταγγελθεί η σκλαβιά στην αγορά εργασίας και να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό σύστημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υποστήριξε ότι οι «εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν με το κεφάλαιο, το οποίο ευθύνεται για την επιδείνωση της θέσης τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Καταληκτικά ο κ. καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «θέλει μεγάλο θράσος από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην καταστροφή, να λένε τώρα ότι θα τον σώσουν» σημειώνοντας πως «ο λαός θα σωθεί όταν πάρει την υπόθεση στα χέρια του και απεγκλωβιστεί από αυτήν την πολιτική».