Τροπολογία με την οποία το κάθε δημοτικό συμβούλιο θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει διαγραφή οφειλών προς αυτό, την εφορία και άλλους φορείς, θα καταθέσει το ΚΚΕ, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Πελετίδη.

«Υποστηρίζουμε απόλυτα τις πρωτοβουλίες του δήμαρχου Πατρέων και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Απαιτείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να καταργεί τους πλειστηριασμούς και να απαγορεύει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εργατικών, λαϊκών οικογενειών», επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ με βάση και την πρόταση του δήμου Πάτρας θα καταθέσει στη Βουλή ρύθμιση τέτοια, τροπολογία, για να έχει το δικαίωμα το κάθε δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει διαγραφή οφειλών για όσες οικογένειες, για όσους ανθρώπους δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε μπορούν, ούτε δύνανται αυτή τη στιγμή, να πληρώσουν τα χρέη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προς την εφορία κλπ.», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Από αυτήν τη σκοπιά -και βεβαίως με προϋποθέσεις που μπορούν να τεθούν- υπάρχει μία πρόταση συγκεκριμένη του δήμαρχου της Πάτρας την οποία θα λάβουμε σοβαρά υπόψη και θα την καταθέσουμε, έτσι ώστε να απαλλαχτούν εντελώς άνεργοι και μακροχρόνιοι και άλλοι άνεργοι, άτομα με αναπηρίες, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, γενικότερα άνθρωποι και λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αυτή τη στιγμή και στην Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας».

«Βρισκόμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας και στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν, αλλά και βεβαίως από τη σκοπιά μας ως Κοινοβουλευτική Ομάδα με οποιεσδήποτε ενέργειες χρειάζεται στη βουλή, προς την κυβέρνηση, για να επιλυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες της χώρας μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο γ.γ. Του ΚΚΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ προκειμένου να τον ενημερώσω για την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου να έχουμε απαλλαγή στα λαϊκά στρώματα, σε αυτούς που δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν χρέη τους προς τον δήμο Πατρέων».

«Αυτό εντάσσεται στη γενικότερη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου να μην επιτρέπουμε πλειστηριασμούς για τη λαϊκή οικογένεια από το Δημόσιο και από τις τράπεζες» πρόσθεσε ο κ. Πελετίδης, καταλήγοντας: «είναι χαρά μας που η πρότασή μας υιοθετήθηκε από το ΚΚΕ και το οποίο θα πάρει πρωτοβουλίες ενίσχυσης αυτής της πρότασής μας, ώστε να υπάρχει μια νομοθετική ρύθμιση που θα μας δίνει τη δυνατότητα, ως δημοτικό συμβούλιο, να παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες θα παίρνουν υπόψη τους την οικονομική κατάσταση των πολιτών της πόλης μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.